Nikonilta FX-kenno myös harrastaja runkoihin!

Usea sivusto on nyt uutisoinut aiheesta että Nikonilla olisi aikeissa laajentaa FX-kenno runko valikoimaa… ja näkemys olisi että halvempiin runkoihin päin. Oikein hyvä uutinen mielestäni! Tälläiselle halvemmalle Canonin 5D tyyliselle rungolle olisi varmasti tilausta Nikon leirissä… ja eikä kilpailu ole koskaan pahaksi kuluttajan kannalta katsottuna.

Canonin 5D:tähän on paikka paikoin saanut cash backin kanssa hintaan 1799 euroa ja muutenkin se alkaa olemaan ajallisesti elinkaarensa päässä. Veikkaankin että 5D:n jatkaja julkaistaan tammikuun lopussa alkavassa PMA 2008 tapahtumassa. 5D:n korvaajan hinta voisi ehkä tulla aluksi varmaan keikkumaan 2600-2800 euroa luokassa. Riippuu tietysti mitä parannuksia uuteen runkoon on tehty.

oinkohan Nikon saa samaan syssyyn pihalle oman ”halppiksensa”? Olisihan sitten hyvä tehdä vertailuja runkojen kesken, jos samaan ”sarjaan” tulevat. Mitään aikatauluahan ei ole julkaistu, eli ”halppis” FX-runko voi tulla markkinoille vaikka vasta vuonna2010. Mutta mielenkiintoista asiaa kuitenkin spekuloida… Esimerkiksi että onko runko kehitetty D300 vai D80 pohjalta, vai kenties jotain aivan uutta?

Jos D300 on vaan ryyditetty FX kennolla niin kamerahan on käytännössä kuin D3:n pikkuveli pienemmällä sarjakuvausnopeudella ja ilman integroitua akkukahvaa… hintakin varmaan tulisi olemaan kohtuu kova, tai ainakin enemmän kuin D300 nykyinen hinta. Toisaalta tämä voisi olla Canonin 5D:n jatkajalle todellinen haastaja PRO-tason tarkennusjärjestelmineen jne… vielä jos hintataso olisi suht sama niin… Saas nähdä tekeekö Canon pelimiesliikkeitä 5D2:sen kanssa, vai jatketaanko edelleen ”samalla” linjalla.

Mielestäni hyvä vaihtoehto olisi tehdä uusi ”halppis” FX-runko Nikonin D80 rungon pohjalta. Ei sääsuojausta, ei hirmu sarjakuvausnopeutta, sopivasti ominaisuuksia ja ennen kaikkea todella kilpailukykyinen hinta. Ehkä hinta jäisi jopa D300 hinnan alle tai samoihin. Varmasti runkoa menisi kaupaksi PALJON!!

Vai voisiko tämä ”halppis” FX-runko olla se lähiaikoina huhuttu Nikonin digi-mittaetsin kamera? Olisihan se kiva jos sieltä tulisi jotain oikeasti taskuun mahtuvaa varustettuna isolla kennolla… pannaria vaan keulille ja menoksi!

Parit linkit aiheesta:

mikroPC

c|net

-Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.