Olympus E-P2 julkaistu!

Olympus julkaisi E-P2 digitaalikameransa, jatkamaan vain viisi kuukautta vanhan E-P1:sen viitoittamaa tietä! Mukava nähdä että peilittömiin kameroihin satsataan! Peilittömien kameroiden konsepti on nimittäin todella mielenkiintoinen! Aivan vielä ei kuitenkaan markkinoilla ole nähty sellaista peilitöntä kameraa, joka saisi itseni eurojani jonoon tuollaisen kameran puolesta laittamaan.

Uusi Olympuksen E-P2 on hieman pienempi päivitys edeltävään malliin… uuteen malliin on mm. lisätty mahdollisuus käyttää uutta ulkoista 1.44 megapikselin VF-2 elektronista etsintä (joka ei käy E-P1:seen), pari uutta taide filtteriä sekä musta ulkokuori. Näiden lisäksi parannusta on tapahtunut myös kameran kyvyssä seurata liikkuvaa kohdetta! Saatavilla tämä uutukainen on tammikuussa 2010.

Mainitsin että konsepti on mielenkiintoinen, mutta aivan sopivaa runkoa itselleni ei vielä löydy… saas nähdä minkä aikaa joudun odottelemaan. Haaveissani kuitenkin on pieni peilitön kamera kiinteällä etsimellä (ei takanäyttö etsimellä) ja hieman isommalla kennolla. Unelma kennon koko olisi tietysti FF mutta suostuisin kyllä taipumaan 1.5x croppiin =) Peilittömien kameroiden pieni runkopaksuus mahdollistaa kaikkia kivoja asioita… esimerkiksi käyttää Leica-M sovitteella olevia objektiivejä kyseisissä rungoissa… Voigtländeriltä esimerkiksi löytyy hieman vajaalla tonnilla ja siinä tonnin kieppeessä mm. 35/1.2mm sekä 50/1.1 objektiivit. Onhan ne isoja ja kameran tarkoitus (pieni koko) alkaa mennä aika vahvasti pöntöstä alas… mutta joku D3/d700 kuvanlaatu FF-kennolla tuollaiseen minikameraan ja keulalle jotain tuollaista voitkin valovoimaista lasia niin huh! Paras se olisi ehkä kuitenkin jonkun valovoimaisen laajis pannukakku objektiivin kanssa. Micro43 kameroissa on tietysti etuna myös objektiivien pieni koko.. ovatkin tosi söpön kokoisia! Eihän sitä tiedä vaikka tuollaiseen pieneen 2x kennoon joutuisi taipumaan mikäli tulisi runko jossa olisi etsin, ilman että sitä tarvitsee ostaa lisävarusteena.

ps. Nikon on muuten patentoinut peilittömän kameran! Ehkä siltä olisi mahdollista odottaa jo 1.5x croppia? Lisää tietoa tuosta patenstista löydät täältä -> www.Nikonrumors.com

Sitten jokunen E-P2 linkki!
-Kokemuksia esituotantokamerasta ja VF-2:sta -> Pekka Potka – Blog
-Julkaisu- ja tekniset tiedot -> Dpreview.com

-Janne

3 thoughts on “Olympus E-P2 julkaistu!

  1. EP1 ja EP2 ovat varmasti teknisesti loistavia runkoja, mutta turhan sliipattuja minun makuuni. Niistä puuttuu esimerkiksi Leicalle ominainen design. Ne ovat siis designin suhteen jossain mittaetsinkameran ja pokkarin välimaastossa. No, eiköhän muitakin julkistuksia vielä nähdä ennen kevättä. Allekirjoittanut on harkinnut jonkin aikaa yhdistelmää Panasonic GF1 + 20mm f1.7.

  2. Jeh… mulle ei oo kameran ulkonäöllä niin merkitystä. Pääasia että on toimiva ja kätevä käyttää.

    Ei muutakun ostat M9:sin ,)
    Kerran se vaan kirpaisoo!

    -Janne

  3. M9 on sen verran kallis, että hommassa ei ole enää mitään mieltä. Toisaalta jos Leican haluaa satunnaiseen käyttöön, niin D-Lux 4 maksaa suurin pirtein saman verran kuin GF1 + 20mm. Toisaalta D-Lux 4 ei ole enää mikään järjestelmäkamera, vaan pokkari.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.