Pikakiinnityslevyjä siellä ja täällä…

Olen tutkaillut eri valmistajien Arca-Swiss yhteensopivia pikakiinnityslevyjä (aka lens plate). Kirk ja Markins ovat kuulemma vähän halvan oloisia jne, joten ne sitten hylätään heti kättelyssä ,) Eli vaihdoehdoksi jää kahden valmistajan tuotteet… RRS ja Wimberley. Wimberley on näistä kahdesta karvan verran edullisempi vaihtoehto, myös sivuilla mainittiin että international UPS toimituksista saa 20$ alennuksen postikuluihin.

Seuraavaksi itse levyjen rakenteeseen. RRS:n pikakiinnityslevyt ovat tehty tietylle jalustapannalle ja sopivat vain tuurilla muihin. Levyissä ruuvinreijät ovat myös lyhyehköt joka rajoittaa muihin jalustapantoihin sopimista (kuva 300/2.8L IS pikakiinnityslevystä). RRS:n sivuilta ei löytynyt mittoja pikakiinnityslevyille, joten kysyin emaililla 300/2.8L IS:ään sopivan B61-levyn pituutta. Levyn pituudeksi he ilmoittivat 3.68 tuumaa. Käytettäessä teleobjektiivin kanssa telejatketta muuttuu yhdistelmän painopiste, jolloin pikakiinnityslevyn olisi hyvä olla pidempi että ”paketti” saadaan taas tasapainoon esmes kuulapään päälle. Lyhyen pituutensa takia RRS:n B61 pikakiinnityslevy saattaa jäädä liian lyhyeksi…

Wimberleyn pikakiinnityslevyt ovat ns. universaalia mallia jotka ovat tehty pitkillä ruuvin reijillä (wimberleyn 300/2.8L IS:ään suosittelema P-30 levy) jonka ansiosta sopivuus eri jalustapantoihin on parempi. Joustavampi kiinnitys tekee myös levystä pitkäikäisemmän kalustomuutoksia silmällä pitäen. Wimberleyn P-30 levy on myös niin pitkä (4.43″) että ”paketti” saadaan tasapainoon vaikka objektiivin perässä olisikin telejatke. Molemmista, sekä RRS:n että Wimberleyn pikakiinnityslevyistä löytyy takaa pyörimisen estävät ”nypykät”… molemmista löytyvät myös paikat salamajalustalle.

Itse taidan jossain vaiheessa tilailla yllä mainittujen syiden takia Wimberleyn valmistamat pikakiinnityslevyt. Harmi että kerkesin jo jalustan BHphotovideosta:sta tilaamaan, levyt olisi kivasti tullut samassa paketissa, samoilla postikuluilla. Pelkille levyille BHphotovideosta tulee postikuluja 30 dollaria. Täytyy vaan toivoa että Wimberleyn omasta nettikaupasta saa todella sen 20$ alennuksen =)

edit: Lisäys jälkeenpäin…. Kirjoittamani Arca-Swiss artikkeli löytyy täältä -> JanneHeimonen.net – Artikkelit

-Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.