Sigma 17-70mm F2.8-4 DC MACRO OS HSM julkaistu!

Mielenkiintoinen uutinen josta heti spekuloitava blogiin! Sigma päivitti 17-70mm normaalizoom objektiivinsa vakaaja-aikakaudelle! Tämän uutukaisen objektiivin sisäänrakennettua neljän aukon kuvanvakaajaa pystyy käyttämään myös Pentax ja Sony rungoissa, vaikka kamerarungossa olisi itsessään sisäänrakennettu kuvanvakaaja! Eli myös Pentaxin ja Sonyn runkovakaaja kamerat pääsevät nauttimaan vakautetusta etsinkuvasta! Tulee kuitenkin muistaa, että kyseinen uusi objektiivi on DC-mallia, eli vain niin sanottuihin croppi digikameroihin tarkoitettu!

Ei malta olla spekuloimatta, kun kerran vakaajapäivitys tuli! Pari päivää sitten Photography Rumorsissa oli huhu, että juuri tämä objektiivi tulee ensi viikolla… nooh, ei mennytkään kun kaksi päivää. Mutta se on mielenkiintoista, että samassa yhteydessä oli myös, että ensi vuonna Sigmalta olisi tulossa vakaajallinen 70-200mm polttovälin objektiivi, todella korkea laatuisella lasitavaralla varustettuna. Olikohan huhuilla sama lähde? Voisi jopa pitää paikkansa, koska tämäkin tuli? Jokatapauksessa jäämme mielenkiinnolla odottelemaan! Sigmahan on tunnettu kyvystään tehdä myös todella korkealuokkaisia objektiivejä, ja pari kiinteäpolttovälistä tuollaista omasta kassistakin jo löytyy! Toisesta onkin jo jonkunlaista revikkaa hieman kirjoiteltu!

Muutenkin, Sigma saisi kyllä näitä OS-päivityksiä tehdä tuonne telerintamalleen! Hieman jäänyt mietityttämään että onko Sigman kuvanvakaajalla ollenkaan mahdollista tehdä tuollaisia kuvanlaadultaan todella korkealuokkaisia objektiivejä? Ehkä olisi näytönpaikka? Toivomuslistalla olisi ehkä seuraavat : 150mm OS makro, 300/2.8 OS, 500/4.5 OS ja 300-800 OS ,)

Tekniset tiedot
-Polttoväli : 17-70mm
-Maksimi aukko : f2.8 (wide) – f4 (tele)
-Rakenne : 17 elementtiä / 13 ryhmää
– 7 himmennin lehteä
-Lähin tarkennusetäisyys : 22cm (1:2.7)
-Suodinkierre : 72mm
-Paino : 520g
-Koko : 79 x 89 milliä
-Istuu : Sigma AF, Nikon AF, Canon AF, Pentax AF, Sony AF
-Hinta : 449$

Linkkejä:
Dpreview – Sigma stabilizes 17-70mm fast normal zoom > Link
Foka – Sigman maahantuoja > Link
Sigma > link

ps. Nikonilla on 10.12. joku häppeninki… kuulemma esittelevät D3s:ää, ja jotain muuta jota ei vielä paljastettu. Ehkä huhuttu uusi 135mm? Toivottavasti AF-S ja f1.8 VR ,)

-Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.