Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Johan oli mukava yllätys heti aamusta!! Jälleen Sigma toi markkinoille sellaista mitä Nikonilta on odotettu ,) Edellinen oli se runkotarkennusmoottorilla oleva 120-400mm kuvanvakaaja putki. Mutta asiaan! Tämä Sigman uutukainen 50/1.4 on tällä hetkellä ainut runkotarkennusmoottorilla oleva normaali-objektiivi Nikonille. Saas nähdä millainen uutukainen optisesti on! Toivottavasti hyvä suurilla f1.4-f1.8 aukoilla! Hinta kyllä myös kiinnostaisi…

Tärkeimpiä ominaisuuksia!

 • Istuu Sigma, Canon, Nikon, Pentax* ja Sony* mountteihin – *HUOM! Kameran on tuettava HSM:ää jotta tarkennus toimii!!
 • Suurin aukko f1.4 (pienimmästä ei vielä tietoa)
 • Hiljainen HSM-tarkennusmoottori joka mahdollistaa full time manual-tarkennuksen.
 • Lähin tarkennusetäisyys 45cm
 • Suurin suurennos 1:7,4

Jäämme mielenkiinnolla odottelemaan lisätietoja uutukaisesta normaalista! Jokatapauksessa hyvä että nyt Nikon D40, D40x ja D60 digijärjestelmäkameroiden omistajat saavat runkoihinsa 50mm optiikan jossa on automaattitarkennus!

Tässä vielä parit linkit julkaisusta:
Dpreview.com
Sigma-photo.co.jp

-Janne

6 thoughts on “Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

 1. No katos vaan, tuollaista on kyllä odotettukin! En tosin tiedä tuleeko tuosta mitään vaihtopaineita, mutta mielenkiintoinen juttu joka tapauksessa.

 2. En ole Sigman objektiivien ylimpiä ystäviä, mutta nämä viimeisimmät Sigman julkistukset ainakin pakottavat Nikonin tuotekehityksen jouduttamaan tahtia. Nikonin primet ovat kaivanneet pitkään päivitystä.

 3. Sigmahan on hieman tunnettu laadunvaihtelustaan. Mutta heillä on kuitenkin jotain todella rautaisia vermeitä… kuten esimerkiksi 300-800mm sigmonster joka kuvanlaadullisesti on samoissa esimerkiksi suositun Canonin EF 500/4L IS USM objektiivin kanssa. Ainoastaan 700->800mm alue vaatii aukon himmentämistä että pysytään tässä samassa laadussa mitä objektiivi muuten tarjoaa jo täydellä aukolla. Oma 150mm macroni on myös pirun hyvä kuvanlaadultaan… olen hieman siitä ajatellut rustata jotain näytillekin. Mutta siitä tuonnempana…

  Yritän vaan tällä kaikella sanoa sitä, että on kaikki mahdollisuudet että tuo 50/1.4 Sigma on todella hyvä! Nikonin tilanteen useampi tietää, mutta näen tuon hyvänä vaihtoehtona myös Canonin 50/1.4 objektiiville joka on aikas muovinen ja tosi surkea suoriutuja täydellä aukolla. Nimimerkillä: Senkin joskus omistanut.

 4. Minulla on 50mm f1.4 hankinta juuri ajankohtainen, mutta yritän selvittää mikä olisi se paras vaihtoehto. Sigman uusi linssi on tuloillaan mutta en ole nähnyt testejä joissa sitä verrattaisiin esimerkiksi Nikonin f1,4 50mm.

  Sattuuko teillä olemaan tietoa kumpi olisi parempi? Onkohan esim kameran sensorin koolla merkitystä kummankaan linssin kohdalla. Ostin juuri nimittäin Nikonin D3sen ja huomasin että esim erinomainen 70-200 2;8 VR onkin optimoitu APS kameroille kuten D200ja ja joidenkin testien mukaan full frame D3ssa kuvan reuna alueilla esiintyykin enemmän váaristymia. Se ei ole minua tosin haitannut kun en juuri kuvaa arkkitehtuuria vaan etupäässä ihmisiä. En ole omissa kuvissani toisaalta edes huomannnut mitään häiritsevää kun en ole tarkastellut kuvia mikroskoopilla. http://www.flickr.com/photos/_ari/

  Tämän 50mm kohdalla asia on hieman toinen sillä haluaisin varmistua siitä että se kestää mahdollisesti myös tuon mikroskoopilla tarkastelunkin kun on prime linssi.

  Eli olisiko antaa neuvoja?

 5. Moro!

  Mahdotonhan noita on vielä vertailla kun Sigma ei ole vielä markkinoilla. Heinäkuussa pitäisi alkaa toimitukset tähän tietoon. Itselläni on Sigman 150mm macro ja olen kuvanlaadullisesti siihen pirun tyytyväinen… toivotaan että tuo 50mm olisi samaa luokkaa. Kyllä niitä testejä varmaan alkaa ilmaantumaan kuhan objektiiviä alkaa saamaan.

  Jos normaali objektiivin hankinnalla on kiire, niin kannattaa ostaa Nikon…

  -Janne

 6. > En ole Sigman objektiivien ylimpiä ystäviä, mutta nämä viimeisimmät Sigman julkistukset ainakin pakottavat Nikonin tuotekehityksen jouduttamaan tahtia. Nikonin primet ovat kaivanneet pitkään päivitystä.

  Äkkiähän se Nikonin vastine tuli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.