Sigma EX 50/1.4 HSM testejä…

Aika nopsasti noita Sigman 50mm obiskan testejä alkoi tippua. Ainakin Photozone ja Dpreview ovat revikkansa saaneet pihalle. Photozonessa totuttuun tapaan testattu croppidigillä ja Dpreviewissä molemmilla, sekä cropilla että FF:llä. Molemmista testeistä käy kuitenkin hyvin ilmi objektiivin hyvä optinen laatu… Dpreviewin poijjaat tuumaakin että suurilla F1.4-F2.2 aukoilla Sigma pesee Canonin 50/1.4 USM ja Nikonin AF-D 50/1.4 objektiivit.

Kyseinen Sigman normaali on saatavissa vasta Canon mountilla, ja tarkennusongelmista on ollut jo mainintaa mm. fredmirandan foorumissa. Eli ei hyvää, ilman jotain huonoakin… Toivottavasti tarkennusongelmat eivät ulotu Nikon versioihin saakka. Nikonista puheenollen, jos Nikon saa pihalle paljon nyt huhutun AF-S 50/1.4 objektiivin, on sitä mielenkiintoinen verrata tähän uuteen Sigmaan… Edustavathan molemmat sitten ns. uutta tekniikkaa…

Tässäpä vielä linkit näihin testeihin:
Dpreview.com : Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM lens review
Photozone.de : Sigma AF 50mm f/1.4 EX DG HSM (Canon) – Review

-Janne

5 thoughts on “Sigma EX 50/1.4 HSM testejä…

 1. heh… joo sit vois kattella vaan itseään peilistä.
  Mutta ton Zeissin kanssa sais sit tuskailla Nikonia huonommasta bokehista ja muutenkin kuvanlaatu ei oo kovin ihmeellistä D3:sen kanssa.

  Ruusletin kommenttia -> The biggest surprise occurred when I tried to evaluate the bokeh of the ZF lens. Let me summarise this by stating that at f/1.4, the Zeiss exhibited a weird or downright ugly bokeh with pronounced double lines and harsh edges. The transition from sharp to unsharp is abrupt. The Nikkor on the other hand delivered pleasantly soft-looking backgrounds without any harshness to them.

  Tuoretta testiä SLRgearilta -> http://www.slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/1144/cat/98

  Vähän oon skeptinen että onko Sigmassa Nikonin kanssa ollenkaan tarkennusongelmaa… Noista tarkennusongelmista ja siitä, mistä ne mahdollisesti Canonin kanssa johtuu oli juuri juttua DCnetissä. Arvailuahan se tietysti on… mutta voi siinä olla jotain perääkin.

  Mutta odotellaan sitä Nikkoria…

  -Janne

 2. Jos ja kun Nikon päivittää tuon normaalinsa, niin Sigman korkeaksi haukuttu hinta alkanee tuntua hieman kohtuullisemmalta 🙂 Sigmassa on muuten ihan kohtuullisen kokoinen suodinkierre normiopiskaksi..huh!

  Joskus oli jossain puhetta uudesta 50/1.2 Nikkorista. -Olen antanut itseni ymmärtää, ettei sellaisen tekeminen AF-versiona ole mahdollista F-bajonetin pienuuden vuoksi, sillä kontaktinastat eivät enää mahdu takalinssin ympärille näissä valovoimaisissa linsseissä. -Joku valovoimainen lyhyt prime oli jo takalinssinsä puolesta muotopuoli, kun sitä oli jouduttu loveamaan tilanpuutteen vuoksi. Tiedä sitten onko tämä totta vai urpolegendaa 😛

 3. Sigman 77mm suodinkierre <3
  Tosi hyvä oivallus.. siihen käy muiden jo kassista löytyvien obiskoiden suotimet suoriltaan. 77mm on kuitenkin tosi yleinen koko!

  Canonin 85L II on ihan vekkuli takapäästään. Siinä on sellainen suojalasi tyylinen zydeemi ja sen lasin päällä on tosiaan muistaakseni noita nastoja. Juuri sen näköinen se että tekee mieli laittaa tarkasti se kameran mounttiin eikä söhiä minne sattuu kun obiskan lasi ottaa varmasti ekana kiinni =)

  Kyllähän ne Jaappanin insinöörit keksii vaikka mitä... en ihmettele vaikka sieltä jotain tosi valovoimaista joskus tulisikin...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.