Sigmalta roppakaupalla uusia kuvanvakaaja objektiivejä! 105mm & 150mm OS Makrot, 120-300/2.8 OS, 50-150/2.8 OS, 12-24 II jne

Kuten olen jo aiemminkin kirjoittanut, on Sigma selvästi kuvanvakain päivitys rintamalla. Tänään julkaistuista objektiiveistä Sigman EX 150/2.8 OS Macro ja EX 120-300/2.8 OS ovat julkaistu jo aiemmin, mutta nyt nämäkin saivat hinnat sekä markkinoille ilmestymis aikataulut. Ehdottoman mielenkiintoista settiä Sigmalta jälleen kerran tuli!

Kuvanvakaajalla varustetut makrot ovat aina tervetulleita, ja uskon että myös croppikennoille suunnitellulle uudelle Sigma EX 50-150/2.8 OS objektiiville löytyy ostajakuntansa! Täydelle kennollekin sopiva Sigma EX 12-24mm f4.5-5.6 II DG HSM on kyllä mielenkiintoinen! En ole tuon aikaisempaa versiotakaan koskaan päässyt kokeilemaan, mutta tuota olisi kyllä todella mielenkiintoista testata yhdessä omistamani Nikonin AF-S 14-24/2.8 objektiivin kanssa. Olisi mielenkiintoista katsoa kuinka paljon kyseinen Sigma on Nikonia laajempi iso kennoisessa kamerassa. Tietenkin myös kuvanlaatu näkökulmasta noita olisi mielenkiintoinen tarkastella.

Sigma APO 120-300mm F2.8 EX DG OS HSM


Sääsuojattu EX 120-300/2.8 OS on tällä hetkellä mielestäni yksi mielenkiintoisimmista Sigman teleobjektiiveistä. Todella näpsäkkä polttovälialue luontokuvausta silmällä pitäen, hyvä valovoima, neljän aukon kuvanvakaaja, ja vielä mahdollisuus käyttää 2x telejatketta. Ainut mitä oikeastaan tuohon voisi toivoa olisi tarkennusalueen rajoittimet, jolla olisi mahdollisuus buustata tarkennusnopeutta. Tietenkin siinä sellaiset voi olla, mutta kun kaikki kuvat on järestään otettu objektiivin julkisivusta josta ei noita nappeja näkemään pääse. =(

Sigma taisi muuten jossain välissä väläyttää että kyseinen objektiivi olisi optisesti kärkipäätä heidän kaikista objektiiveistään. Tästä lasista kiinnostuneet pääsevätkin jo pikimmiten hieromaan kauppoja, sillä kyseisen lasin pitäisi olla saatavilla ensi kuussa! Ja hintaa sille on kaavailtu hitusen vajaa 3000€. Ensimmäisenä tulevat Canoniin, Nikoniin ja Sigmaan istuvat versiot, ja myöhemmin Sonyn ja Pentaxin versiot.

LISÄYS: Olen kirjoittanut testin tästä objektiivista artikkeleihini, ja se löytyy täältä -> Sigma 120-300/2.8 OS Testi

-  –  o  — –

Sigma APO 50-150mm F2.8 EX DC OS HSM

Croppikennoille suunniteltu EX 50-150/2.8 sai myös kuvanvakaajan ja sääsuojauksen. Tämä kuvanvakaaja päivitys taitaa olla nyt kolmas versio tästä objektiivista. Itseltäni tämä objektiivi on mennyt hieman ohi, eikä ole hirveästi tullut seurattua kuinka kyseinen lasi suoriutuu, kun ei se omaan kameraani istu. Mutta sinänsä ihan mielenkiintoinen polttoväli! Tästä objektiivista en onnistunut löytämään saatavuus tai hintatietoja.

-  –  o  — –

Sigma APO MACRO 150mm F2.8 EX DG OS HSM

Voi pojat! Tätä on joskus odoteltu, tai jopa toivottu tulevaksi! ,) Kun silloin joskus kirjoittelin tuolta sivujeni artikkelit osiosta löytyvän artikkelin (Linkki: Tämän) tämän nyt julkaistun objektiivin non-OS versiosta, tuumasin loppukaneetissa seuraavasti! – ”Jos tuon jollain korvaisisin, niin sen pitäisi olla vähintään polttoväliltään tuo 150mm, objektiivin sisäisellä tarkennusmoottorilla, kuvanvakaajalla ja todella hyvällä kuvanlaadulla varustettu objektiivi… sellaista ei vaan tällä hetkellä ole olemassa.”. Mutta nytpä sellainen saattoi tulla! Toisaalta mainostin myös että hinta painaa vaakakupissa! Mutta on todella mielenkiintoista nähdä kuinka tämä uusi OS-versio kyseisestä makro objektiivista tulee suoriutumaan. Toki tuota itsekin olisi oikein mukava testata! Kun viime kesänä kävin kuvailemassa sudenkorentoja iltahämärässä joen varsilta, niin kummasti alkoi kuvanvakaajallista makroa tekemään mieli, sillä valon määrä kävi vaan niin vähiin!

Neljän aukon vakaaja ja sääsuojaus! Kyllä kelpaisi sudenkorentoja kuvailla! Kyllähän tämä saatavilla kesäksi jo on, sillä ensimmäinen lasti lähtee Japanista jakeluun 20. maaliskuuta. Hinnaksi tälle on tulollaan jotain 1200 ja 1400 euron välistä. Kovasti tekisi mieli, mutta hitsi kun pitäisi pihistelläkin. Tästäkin tulee ensimmäisenä Canoniin, Nikoniin ja Sigmaan istuvat versiot, ja sitten myöhemmin Sonyyn ja Pentaxiin sopivat versiot.

-  –  o  — –

Sigma APO Macro 105 mm F2.8 EX DG OS HSM

Neljäs tele, ja toinen makro joka tänään julkaistiin oli Sigman 105mm makro, joka myös sai samassa rytäkässä OS- ja roiskesuojauspäivityksen. Itselläni ei tästä oikein ole kokemuksia, eikä se omaan käyttööni oikein sovikkaan lyhyehkön polttovälinsä ansiosta. Mutta kaveripiiristä näitäkin kuitenkin jokunen löytyy! Varmasti tekee kauppansa. Tästäkään en onnistunut hinta, saati saatavuus tietoja löytämään.

-  –  o  — –

Sigma 12-24mm F4.5-5.6 ΙΙ DG HSM

Telejen lisäksi tänään esiteltiin myös yksi laajakulma objektiivi. Täysikennoisiinkin kameroihin sopiva hurjan laaja 12-24mm Sigma DG HSM päivitettiin II-versioonsa. Kyseisen objektiivin optiseen konstruktioon on nyt lisätty yksi SLD (Special Low Dispersion) ja neljä FLD (”F” LowDispersion) linssi elementtiä, joiden tarkoitus on vähentää kromaattista aberraatiota ja tarjota erinomaista kuvanlaatua läpi koko zoom alueen. Myös tämä objektiivi sai päivityksessä roiskesuojauspäivityksen! Objektiivi tarkentuu koko polttoväli alueellaan lähimmillään 28cm etäisyydelle, tarjoten maksimissaan 1:6.4 suurennoksen.

Kuten tämän kirjoitukseni alussa kirjoitin, olisi tätä objektiivia todella mielenkiintonen päästä kokeilemaan rinnan Nikonin AF-S 14-24/2.8 objektiivin kanssa. Jos omistaisin seurantajalustan, niin mikäettei tuo olisi täysin mahdollinen objektiivi tähtikuvaus juttuihin! 14mm polttoväliä laajempi kuvakulma kyllä kiehtoisi, mutta toisaalta en ole ehkä valmis uhraamaan f2.8 aukkoa kun en seurantajalustaa omista. Tätä objektiivia alkaa saamaan toukokuussa 2011, ja sen hinta asettuu ennakkotietojen mukaan aika tarkasti 1000 euroon. Ensimmäisenä saataville tulevat Canonin, Nikonin, Sonyn ja Sigman versiot, jälkeenpäin sitten tulee saatavaksi vielä Pentaxiin istuva malli.

Ei tullu vielä OS-päivityksiä Sigman isoihin teleihin, mutta ehkä sitten syksyllä! ,)

-Janne

11 thoughts on “Sigmalta roppakaupalla uusia kuvanvakaaja objektiivejä! 105mm & 150mm OS Makrot, 120-300/2.8 OS, 50-150/2.8 OS, 12-24 II jne

 1. Hmm, 150 OS makro, mielenkiintoista. Toivottavasti on myös toimiva vekotin, eikä ole pilattu kuvanlaatua OS-elementillä… Tosin, jos hinta menee noihin lukemiin, niin forget it.

 2. Tänään tuossa kamera asioita tuli puhelimessa hoideltua, ja kysyin tuon hintaa. For you hinta oli selvästi halvempi kuin tuo 1200-1400 euroa. ,) En aivan ollut tyytyväinen mitä omastani saisin vaihdossa, mutta täytyy nyt miettiä vielä… Mutta tuon makron hinta ei ollut läheskään niin iso yllätys mitä oli hinta 120-300/2.8 OS:lle… se oli sellainen että rupesi jopa oikeasti kiinnostamaan. =D

  En viitsi hintoja vielä huudella ääneen, kun en tiedä saako muut niitä niillä hinnoilla.

  -Janne

 3. Kun on tässä nyt ollut minulla hieman erimielisyyksiä Canonin kanssa (lähinnä siksi että 40D:n jälkeen ei ole tullut edes yhtä ainutta minulle mielekästä runkoa) niin aloin jo pohtimaan järjestelmän vaihtoa, ainakin ihan noin ajanvietteeksi toistaiseksi. Nikonistit antaa varmaan palautetta kun sanon että vaihtaisin Canonista Pentaxiin mutta Pentaxin K5 on ihan oikeasti mielenkiintoinen kamera, paitsi että törmäsin sitten heti ongelmaan että linssivalikoima on melko kapea ja varsinkin pitkä makro puuttui kokonaan. Mutta nyt jos Sigma tekee tästä uudesta 150mm makrosta Pentaxiin sopivan niin sehän parantaa tilannetta ihan huomattavasti… Jos myyn kaikki Canon-kamat niin saatan saada just niukin naukin kruunut kasaan että voin hankkia K5:n ja 150mm makron. Väittävät että valokuvaajasta tulee luovempi kun on vain yksi kiinteän polttovälin linssi käytössä niin täähän ois ihan hyvä idea. 😀

 4. Aihetta ajattelemiseen antaa myös se, että jos K5 on nyt hyvä, onko sen seuraajat hyviä? Tai tuleeko niitä ollenkaan? Mielestäni Canon ja Nikon on sen suhteen suht turvallisia ratkaisuja.

  Esmes Olympuksella on ollut jonkunverran käyttäjiä, mutta nyt he ovat ilmoittaneet lopettavansa E-5:seen näiden ”perinteisten” kameroiden tekemisen. Millaisia nämä seuraavat sitten ovat… sitä ei tiedä.

  Pentax on paperilla ollut ihan mielenkiintoinen runko, mutta en lähtisi tekemään kovinkaan äkkiliikkeitä sinne suuntaan. Mutta jokainen tietenkin tyylillään. Muistan vielä elävästi kuinka 20d:n seuraajan piti olla jotain huikeaa pro-mallin af:llä jne… sitten sieltä tulikin vaan 30d. Ja senkin jälkeen vielä useampi malli ennenkuin 7d tuli markkinoille.

  Itselläni aina jossain vaiheessa on mielessä rungon vaihto, mutta kuten naapurinikin tuumaa, että moiset ajatukset helpottaa kun hankaa otsaa tyhjällä rahapussilla. Ja toisaalta olen ollut kyllä todella tyytyväinen D700:seen. Mutta toisaalta mielenkiinnolla odotan, kuinka sen jatkajaa on onnistuttu parantamaan.

  Toki rungossa jotkut asiat voisivat olla aina paremmin ja paremmin, mutta ehkä fiksua olisi kuvata tällä rungolla ja panostaa objektiivi arsenaaliin. Toisaalta kohta mihinkään luontokuvauskilpailuihin ei edes saa osallistua 12mpix kameralla… sitä tahtia tuntuu vaatimukset nousevan. =)

  -Janne

 5. Juu onhan se niinkin että pitemmällä tähtäyksellä nuo isot merkit on luotettavimpia. Mutta ehkä se suurin tekijä tässä on kuitenkin raha – nykyinen välineistö on hankittu suurinpiirtein viimeisen 5 vuoden aikana joten investoinnit jakautuneet tasaisesti. Jos vaihtaisi järjestelmää niin se olisi aika kova lovi lompakkoon ja ihan realisteja jos ollaan niin se ei kyllä onnistu näillä näkymin. Eli jos haluan protestoida Canonin politiikkaa vastaan niin se paras (=halvin) tapa siihen on jatkaa vanhan kameran käyttöä kunnes se kerta kaikkiaan hajoaa. 😀

  Mutta sillä aikaa kun odottelen niin voin haaveilla näistä uusista Sigman opiskoista. Se 150mm OS makro houkuttelee aika pahasti… 😉

 6. Ja Sigman ostaminenhan ei ole Canonin liiketoiminnan edistämistä. ,) Kyllä tuo muakin polttelee… Se ois niin kätevä tuo kuvanvakaaja kun valo alkaa käymään vähiin. Ehkä kuvanvakaajan myötä voisi dumpata sen vähänkin monopodin käytön ja siirtyä kokonaan käsivaramakroiluun. =)

  -Janne

 7. Onko muutes kukaan kuullut mitään tuosta Sigma 120-300 f2.8 OS putkesta? Ei taida olla vieläkään saatavilla? Kuukkelikaan ei löytänyt mitään oikeita testejä, miten hyvä lie on?

 8. Ensimmäiset erät Suomenmaallekin on jo toimitettu. Aika vähän on kuitenkin kommentteja vielä näkynyt. Kiinasta taisi olla liikenteessä jo jotain vertailuruutuja Canonin 300/2.8L IS:n kanssa, ja erittäin lupaavalta uusi Sigma 120-300/2.8 OS vaikutti! En vaan muista linkkiä tähän hätään…

 9. Kävin kokeilemassa tuota uutta 120-300 putkea erämessuilla. Painavahan tuo oli. Harmi vain että ei ollut kuin Canonin kiinnityksellä ja joku vanha canoni (FF) jota en osannut edes käyttää. Tarkennus sisäteltassa oli ihan nopeaa, muttei mitään salamannopeaa kuitenkaan.
  Yhtä hyvin näytti tarkennus toimivan 120mm ja 300mm päässä.

  Kokeilin lisäksi sigman 2x extenderillä ja focus toimi mielestäni yllättävän hyvin edelleen tuolla sisäteltan valaistuksessa. Otti aina focuksen sinne mihin sihtasi, kauas tai lähelle, ihan positiivinen yllätys.

  Vakaaja ei vaeltanut kuvaa juurikaan.

  Ainut mikä jäi häiritsemään tarkennuksessa oli sama tuntuma kuin 50-500 putkessa, semmoinen hitaahko lyhyen välin nakutus kun se yrittää saada focusta jatkuvalla focuksella. Jäi epäilyttämään pysyykö nopean kohteen perässä jatkuvalla tarkennuksella…

  En tiedä olisiko eri tulos ollut omalla D700 rungolla?

 10. Tuo paino olikin mennyt itselläni hieman ohi kun eivät sitä silloin aikoinaan julkaisseet. Nyt kun katsoin niin onhan tuolle painoksi tuupattu 2950g, eli onhan siinä sitä suht samat mitä 300/2.8 ja 200/2 laseissa. Kyllä tuon kanssa helposti elää, mutta toki vähemmänkin voisi olla.

  Kiitokset kommenteista kyseisestä objektiivista, olisi tuota mukava päästä testaamaan itsekin. =)

  -Janne

 11. Odotan mielenkiinnolla millaisia arvioita tuosta 120-300mm jässikästä tulee. Photozonessa sai hyvän arvosanan, joten lupaava on… olen nimittäin päättänyt hankkia tämän linssin korvaamaan 300mm f4:n. Mutta se kolmen kilon paino, huhhuh! Minusta kuin tuo 300mm on jo liian painava (ja se painaa vain vähän yli kilon). 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.