Uovision UM785-3G – Riistakameroiden ykkönen!

Hiljaista on blogissa ollut, mutta kirjoitellaas taas vähän riistakameroista! Kuten edellisen riistakameran katsauksessa kirjoitin että joutuu ehkä ostaa toisenkin kameran, niin eihän se siihen jäänyt. Nyt niitä on jo aika kasa ja emailiin tulee kuvaa jos jonkunlaista.

Useammasta erilaisesta kamerasta on pakko nostaa esille yksi kamera. Uovision UM785-3G !! Herranen aika mikä vehe! Kuvaa 1080P-resoluutioista HD-videota ja lähettää sitä sähköpostiin! Lueskeleppa alta lisää kokemuksia…

Mikäs siinä sähköpostiin tulevassa videossa on sitten hienoa? Kerron kohta, mutta palataas hieman noihin kuvia lähettäviin kameroihin.

Yleensähän kuvia lähettävät riistakamerat säädetään ottamaan kolme kuvaa kun joku liike/lämpö ne laukaisee. Näin yritetään että kohde näkyisi jossain kuvassa hyvin. Kamera kuvaa kuvat ja lähettää sähköpostiin viimeisenä syntyneen kuvan. Monasti käy niin, että sähköpostiin tullut kuva on tyhjä. Joku kameran laukaisi, mikähän lie oli? Kerkesi todennäköisesti hävitä kameran edestä ennen kolmannen kuvan ottoa. Kortilla olisi ne pari muutakin kuvaa, mutta millonhan ne kerkeis käydä katsoo.. ja se kamerakin on siellä keskellä korpea.

Kohde voi liikkua myös sen verran reipasta vauhtia, ettei kameran valotusaika riitä pysäyttämään kohdetta kuvaan, jolloin kohde piirtyy epäselvänä tai jopa täysin tunnistamattomana kuvaan. Yleisin ongelma on että kohde on kuvassa hieman väärässä asennossa, eikä esimerkiksi hirveä tai muuta sorkkaeläintä pysty kuvasta yksilöimään tai sukupuolta tunnistamaan.

Uovisionin UM785-3G tuo parannusta juuri edellisiin ongelmiin! Kun kameran asettaa kuvaamaan esimerkiksi 40sek videon kameran lauetessa, niin tuosta 40 sekunnista lähetetetään ENSIMMÄISET kymmenen sekuntia sähköpostiisi ja loput 30sek tallennetaan kameran sisässä olevalle muistikortille. Kymmenen seuraavaa sekuntia siitä hetkestä kun kamera laukesi, siinä kerkeää tapahtua yllättävän paljon. Kohde monasti juuri astelee kameran eteen, kääntelee päätä ja ihmettelee. Hirvieläinten tunnistus on ollut suorastaan helppoa. Kuvanlaatu on oikeasti erittäin hyvää noissa kameran sähköpostiin lähettämissä 1080P-resoluution videoissa! Hyvälaatuisen videon lisäksi videoon tallentuu myös ääni! Minulla onkin yksi hirven kiima-aikaan tallennettu vähän pidempi video, jossa hirvien ääntelyä kuuluu erittäin hyvin! Laitan sen tuohon alle sampleihin!

En taida tähän alkaa teknisiä tietoja rustaamaan, niitä voi lukea vaikka maahantuoja Eränetin nettikaupasta ->  ERÄNETTI Uovision UM785-3G
Käyn mielummin läpi joitain nice-to-know juttuja kamerasta.

 • Emailiin tulevan 1080P-videon koko noin 20MB
 • Toimii ihan ok ajan paristoilla, mutta Motonetin 6V-lyijyhyytelöakut on kaikista järkevin ratkaisu kustannusten ja kameralla ramppaus tiheyden suhteen.
 • 6V/10Ah akulla kamera talvella kuvasi haaskalta yhdellä latauksella noin 750 kappaletta videoita, kun videon pituudeksi oli asetettu 40 sekuntia.
 • Burrelin virtapiuha käy myös Uovisioniin. Molemmissa 6V-jännite.
 • Kameran rakenteeseen selvästi kiinnitetty huomiota. Näytön edessä olevan luukun saa aukaistua ilman että tarvitsee irroitella akun virtapiuhaa ja muutenkin paristot jne voi vaihtaa ilman että kameraa tarvitsee irroittaa puunkupeesta joka aiheuttaisi uudelleen suuntaus tarpeita.
 • Kameran suuntaus on helppoa, koska voit suoraan kameran näytöstä kurkkia mitä aluetta kamera kuvaa.
 • Erittäin luotettava. Kaksi tuollaista minulla, joista toinen yli vuoden vanha. Ei ensimmäistäkään jumiutumista tai ihmeellisyyttä ettei videoita olisi tullut. Mitään katoksia en ole käyttänyt, vaan kamerat ovat olleet jatkuvasti säälle alttiina.
 • Helppo käyttöönottaa ainakin DNA Dataprepaid tablet liittymällä. Asetukset naps naps tietokoneella, asetustiedosto muistikortille ja kortti kameraan, jolloin kamera imaisee asetukset kortilta. Toimii!
 • Päiväraportin mahdollisuus. Vaikkei kuvia/videioita tulisi, tulee päiväraportti haluamallasi hetkellä joka päivä. Tiedät että kamera on linjoilla, vaikkei videoita ole tänään sattunut tulemaankaan.
 • Automaattinen salaman teho! Ei ole juuri ollut ylivalottuneita videioita, salaman tehonsäätö on erittäin hyvä ja salama valaisee laajalle alueelle.

Tähän loppuun ei voi muuta todeta kuin, että jos haluat oikeasti hyvän, parhaan, huolettoman tai vaan erittäin hyvälaatuista materiaalia maastosta tai vartioitavasta kohteesta, niin kamerasi on Uovision UM785-3G!

Tähän vielä jotain sampleja. Videot on yhdistetty kyseisen riistakameran kuvaamista videoista hieman pidemmiksi pätkiksi. Kuvia ei ikävä kyllä ole, olen kuvanut kameralla vain ja ainoastaan videoita. Muista laittaa äänet päälle, etenkin tuon kiima-aika videon loppupuolella on hyvää esimerkkiä siitä, kuinka kamera tallentaa ääniä. Videot kannataa katsoa 1080P-laadulla ja suurennettuna täydelle näytölle!

Alla olevien lisäksi lisää videoitani kyseisellä kameralla löytyy tästä soittolistasta. Siihen lisäilen myös uudet videot, kun niitä kerkeän yhdistellä valmiiksi. -> Uovision UM785-3G soittolista

UM785:sen voittaman riistakamera kuluttajatestin löydät luettavaksi täältä -> LINKKI

-Janne

 

 

12 thoughts on “Uovision UM785-3G – Riistakameroiden ykkönen!

 1. Hei Janne!
  Mikä etäisyys sinulla on kamerasta nuolukiveen? Mille etäisyydelle saan parhaimman kuvan? Ja tai mille etäisyydelle ”vielä” saa hyviä kuvia?

 2. Moi Kati!

  Nuo kameroiden etäisyydet nuolukiveen on vaihdelleet jonkun verran kamerasta riippuen. Kuvakulmat eri kameroiden linsseissä on erilaiset, niin myös etäisyys nuolukiveen vaihtelee. Jotkut toimii hyvin 10m päässä jotkut pitää olla aivan väkisin 3m päässä nuolukivestä ettei hirvi näytä aivan pikkuruiselta kuvassa.

  Kun asetat kameran sellaiselle etäisyydelle että kuvattava kohde on fiksun kokoinen kuvassa, niin kamera varmasti toimii hyvin kyseiseltä etäisyydeltä.

 3. Kiitos Janne, hyvä kirjoitus ja hienot videot, vaikuttaa laadukkaalta riistakameralta, helpottaa ostopäätöstä!

 4. moro..minkäslaisella etäkomennolla tämmösellä lumisateella hyvät asetukset..vielä vähän hakusessa säädöt

 5. Mikä voisi olla ongelmana, kun tämä kamera ei enää suostu lähettämään videota sähköpostiin, lähettää vain kuvan? Viestissä näyttää battery 100%. Menin kerran etäohjauksella muuttamaan moodin still-kuvaksi, sen jälkeen ei ole suostunut vaihtamaan lähetystä videolle, vaikka on kokeiltu vaihtaa etäohjauksella, näpyttelemällä kameraa ja asentamalla U set uudestaan. Harmittaa maksaa paljon kalliista kamerasta, joka lähettää vain parin päivän ajan videota ja sitten lopettaa.

 6. En suosittele. Todella pettynyt tähän tuotteeseen. Eikä saa palauttaa liikkeeseen, koska on käytetty. No pakkohan sitä on käyttää, kun yrittää saada laitteen toimimaan.

 7. Minulla on ollut hyvin paljon ongelmia tämän kameran kanssa. Ei ole hintansa arvoinen. En suosittele.

 8. Paska tuota. Alusta asti ollut ongelmia kuvien/videoiden lähettämisen kanssa. Ohjelmassa bugeja mutta et voi itse päivittää Firmwarea vaan pitäisi viedä maahantuojalle!? Miksi? Mm. etäohjauksella puhelinnumero ja sähköpostiosoite menevät ristiin. Kuvan ja videon laatu kohtuullinen jas onnistut sen jotenkin saamaan katseltavaksesi (haet muistikortin metsästä).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.