Uusien digijärkkärien tarkennusnopeudet…

Uusien digijärjestelmäkameroiden tarkennusnopeudet ovat puhuttaneet useilla foorumeilla. Enkä ihmettele… yksi valmistaja väittää tarkennustaan maailman nopeimmaksi, yhdellä on tarkennuspisteiden määrä moninkertaistunut, yksi lisännyt ristisensoreiden määrää jne… muutoksia on joka lähtöön!

Popular photography ynnäili Nikon D300 artikkelissaan hieman uusien ”kuluttaja”-luokan kameroiden tarkennusnopeuksia. Tässä tälläinen vapaa, pika pika, sinnepäin käännös…

Testissämme Nikon D300 tarkenti erittäin nopeasti kirkkaassa ja kohtalaisessa valossa (12->6EV), hieman nopeammin kuin Canon 40D, mutta ei niin nopeasti kuin Sony A700 tai Olympus E-3. Vähäisessä valossa (4->1EV) D300 oli juuri ja juuri Canon 40D:n takana, mutta paljon nopeampi kuin Olympus. Todella vähässä valossa (0 -> -2EV) D300 oli nopeampi kuin yksikään muut testatuista kameroista ja säilytti AF nopeutensa alle yhdessä sekunnissa jopa -2EV:ssä. Olympus lopetti tarkentamisen -1 EV:ssä.

Tuo löytyypi siis täältä -> Linkki

Kaikenkaikkiaan D300 rungon tarkennus vaikuttaa oikein hyvältä luontokuvaajan kannalta katsottuna… Vielä kun käytössä on kunnon määrä tarkennuspisteitä niin kyllä kelpaa. Bjørn Rørslettia haastattelin hieman Nikon D3 ja D300 tarkennusnopeus eroista, kun hänellä molemmat kamerat on. Hän kertoi että kokemuksiensa perusteella D3:sessa on nopeampi tarkennus, mutta se ei kuulemma tee D300:sesta hidasta!

Tässä taas tälläinen tietopläjäys perjantain iloksi =)

-Janne

One thought on “Uusien digijärkkärien tarkennusnopeudet…

  1. Juu, onhan noissa kaikenlaista kivaa tullut noissa uusissa rungoissa. D200:n kanssa itseäni häiritsi kaksi asiaa: Automaattitarkennus ja kohinataso. D300:ssa molemmat näyttävät korjaantuneen kiitettävästi, eikä Nikon lähtenyt sille linjalle, että olisi rampauttanut AF:n uudesta pienestä DX-sarjan ammattirungostaan. Ihan hyvää politiikkaa. Se on myös ilo huomata, että Canonin 40D on saanut kaivattua lisäpotkua tarkennukseensa! Vaikka luonto kuolee, niin on meillä sentään eri hienot kamerat… 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.