Uutta kameraa tilaukseen…

Aiempi Nikon D3 kamera tuli myytyä tuossa joku aika sitten… Odottelin hetkisen ja katsoin julkaistaanko D3x yhteydessä mitään mielenkiintoisia objektiivejä, jotka voisi jo mietittyjä suunnitelmiani muuttaa. Ja kuten netistä voi lukea, ei Nikon julkaissut D3x lanseerauksen yhteydessä ainoatakaan uutta objektiivia. Eli suunnitelmat pysyivät ennallaan ja uusi kamera meni tilaukseen. Ja ei… en tilannut D3x:ää, vaan Nikonin D3 pikkuveljen D700 digitaalijärjestelmäkameran. D700 tekee oikeastaan kaiken mitä isoveljensä D3:kin ja ehkä jopa enemmänkin. Erot runkojen välillä ei ole hirmu suuria… D3:sesta löytyy vain yksi kuva sekunnissa nopeampi sarjakuvausnopeus kun D700 on varustettu pystykuvauskahvalla, 100% etsin, tupla muistikorttipaikka jne. D700:sen eduiksi voisi lukea irroitettavan pystykuvauskahvan mukanaan tuoman muunneltavuuden ja kennon pölynpoiston… D3 on nimittäin aika huima imuri ja pölyä saa puhallella kennolta aikas tiheään.

D700 kanssa tilaukseen meni myös Nikonin uutukainen AF-S 14-24/2.8 zoomi…. saapahan hieman suuremman palan taivasta mukaan kuvaan… ja ehkä hieman jotain maisemaakin =) Tietysti tilaukseen piti liittää myös MB-D10 pystykuvauskahva jotta akunkestoa saadaan buustattua ja sarjakuvausnopeutta kasvatettua.

Tälläisiä kuulumisia sairaslomalta… astuin nimittäin naulaan viikonlopun varaston purkuhommissa.

-Janne

11 thoughts on “Uutta kameraa tilaukseen…

 1. D3 ja D3X ovat suorastaan ylihinnoiteltuja D700:aan verrattuna. Hinnat tuntuvat menevän toiseen potenssiin: D700 – 2K, D3 – 4K ja D3X – 8K. Eihän moisessa hinnoittelussa ole mitään mieltä, sillä lisäarvo on varsin vähäinen. Tietenkin tuolla on paljon kuvaajia, joille raha ei merkitse mitään, mutta D700 tarjoaa huomattavasti paremman hinta/laatusuhteen.

  D3X tuntuu pettymykseltä: Pelkkä korkeampi resoluutio ei riitä houkuttelemaan minua D3X:n käyttäjäksi ja hintalappu tappaa kaikki ostohalut.

  Lisäksi uusia objektiiveja ei julkaistu, joten julkistus oli kokonaisuudessaan melkoinen pettymys.

 2. Hinnat on tullut kuitenkin jo aika kivasti alaspäin, eli eiköhän noidenkin hinnat jo laske. D700 saa jo suurinpiirtein alle kahteentonniin, D3 vähän päältä kolmetonnia ja D3x:kin näytti saksassa olevan 6999e. Mutta aika iso hinta tuolla ”päivitetyllä D3:sella” on… Veikkaan että siitä huolimatta se kuitenkin myy ihan pirusti, varsinkin jos AA-filsun muokkaaminen näkyy selvästi kuvissa verrattuna kilpailijoihin. D3:sen lanseerauksen yhteydessä tuli aika monelta taholta sitä ”vain 12 megapikseliä!!!”-itkua… joten eiköhän ostajia ole.

  En koe mitenkään pettyneeni tälläistä kameraahan sieltä odotettiin… D3-konstruktio on kuitenkin pirun hyvä! Tietysti uusia obiskoita saisi aina tulla… Selviä puutteita kuitenkin löytyy…

  -Janne

 3. No se oli viisas päätös, D700 on varmaan tämän hetken kuumin maltillisella pikselimäärällä varustettu DSLR, mitä markkinoilla on tarjota. Onnittelut myös uuden laajiksen johdosta, se on helmi 🙂

 4. Omaan käyttöön hyvin istuvista kameroista D700:sessa on tosi kova hinta/laatu/kuvanlaatu suhde!

  Kiitokset kiitokset! Mielenkiinnolla odotellaan millaiseksi tuo uusi laajis osoittautuu! Pari viikkoa joutuu tosin odottelemaan… jotain varjopuolia sentään kun halvalla saa =)

  -Janne

 5. Kävin tuota D700:sta kuolaamassa DigiExpossa ja hyvältä vaikutti vaikka vähän oli hankaluuksia tuon käytön kanssa kun Canoniin on tottunut. Samalla kokeilin tuota 14-24 zoomiakin tuon D700:sen kanssa ja olis kyllä hyvä parivaljakko. Vähän on tullut jo laskeskeltua että mitä maksaisi leirinvaihto.

 6. Antti K. Englannisthan tuo kamera lähtee tulemaan. Kohtuu kiva kimppatarjous oli rungolla ja obiskalla.

  Jarkko, vaihda vaihda vaan… kerran se vaan kirpaisee ,) Vieläkö muuten 10D:llä kuvailet?

 7. Mistä kaupasta ostit? etsiskelen itsekin hyvää nettikauppaa englannissa. Entä onko takuu 1 vai 2 vuotta?

 8. Juu, 10D:llä edelleen mennään. Olis tosiaan aika ”halpa” tuo Nikonin setti(D700 + 14-24mm). Iteltä menis myyntiin rungon lisäksi Tamronin 90mm /f2.8 makro, Peleng 8mm, Canonin 50mm f/1.4, 17-40mm f/4L ja 70-200mm f/2.8L IS USM. Kai noista ihan hyvät rahat sais. Toisaalta sitten pitäis varmaan hommata joku Nikonin 70-200VR lisäksi ja sitten joutuis jo vähän kuvetta kaivamaan syvemmältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.