Vanhat Sandiskin kortit lähes hävinneet kaupoista – Hinnat nousee

Rupesin Wild Wondersin palkintoreissuani varten katselemaan muistikortteja, sillä itseltäni löytyy vain 4 ja 8 gigaiset muistikortit. Noista isompaan korttiin menee noin 300 kuvaa, eli kokonaiskapasiteetti noilla kahdella kortilla olisi vain noin 450 kuvaa. Hieman alkoi mietittyttää että noinkohan tuo riittää, koska kuvausta olisi kuitenkin tiedossa useampi päivä.

Nettiä selaamaan ja vaihtoehtoja kartoittamaan! Yllätyksekseni huomasin että Sandiskin Extreme III sarjan kortit olivat poistuneet lähes jokaisesta kaupasta, ja jäljellä oli enää uusia Extreme ja Extreme Pro kortteja. Vanhojen korttien häviämisen myötä myös hinnat olivat nousseet… ja 16 gigatavun Sandiskin Extreme kortista saikin pulittaa yli 100 euroa.

Ei muutakun google pyörimään ja usean hudin jälkeen osui… Digitarvikkeesta löytyi vielä Sandiskin Extreme III 30mb/s 16Gb kortteja! Ja vieläpä tarjoushintaan 69.50e kappale! Laitoin äkkiä kaksi korttia tilaukseen, ja reissun kuvakapasiteetti nousi lukemiin noin 1650 kuvaa. Ehkä niillä jo pärjätään, eikä kortit lopu aivan niin äkkiä. Mikään ei ole niin ikävää kun että joutuu himmailemaan ja miettimään korttien loppumista. Voihan se tietty nytkin iskeä, mutta paremmissa asemissa kuitenkin ollaan kuin lähtötilanteessa!

Tässäpä vielä linkki tuohon tarjoukseen
-> Digitarvike – Sandisk Extreme III 30mb/s 16GB
(Näköjään onkin jo loppuunmyyty. Pari sinne jäi ostoksieni jälkeen.)

-Janne

4 thoughts on “Vanhat Sandiskin kortit lähes hävinneet kaupoista – Hinnat nousee

 1. Et ole kuvapankkia harkinnut?

  Pieni ja tuskaisen hidas GigaOneni alkaa olla jo museotavaraa ja olen katsellut Nexton kuvapankkeja mm. Saksan eBayn kautta. Reilulla parilla sadalla eurolla saa jo 320-gigaisen, joka purkaa 8-gigaisen kortin alle viiden minuutin. Olen vain ihmetellyt miksei noita Suomesta löydy mistään.

 2. Kyllähän tuossa tuli jo tutuilta kommenttia että ”et kyllä noillakaan pärjää” ja että ”varmasti loppuu kesken”.

  Hieman asiaa mietin, ja kun on ollut suunnitelmissa ostaa sellainen miniläppäri sohvakoneeksi, niin rupesin hieman niitä tutkimaan. Päädyin sitten tilaamaan Asuksen suht uuden N450-prossulla olevan Eee PC 1005PE miniläppärin. Siinä on ihan kivasti akunkestoakin… 14 tuntia idlenä työpöydällä, ja raskaampaa nettiselaamistakin kestää 10 tuntia. Sisuksista löytyy 250 gigainen kovalevy, joten siihen parit kuvat saa reissussa sitten purettua.

  Eikä ollu hirmu pahahintainen… aivan karvan yli 300 euroa.

  Minulla on joskus ollut kuvapankki. Mutta sen käyttökerrat jäi aivan pariin kertaan, joten en sellaista halunnut. Hintaero kuvapankilla ja miniläppärillä on kuitenkin aika pieni… ja jälkimmäinen on selvästi monikäyttöisempi.

  -Janne

 3. Olen noita miniläppäreitä kanssa katsellut ja toi mainitsemasi Eee PC vaikuttaa todella houkuttelevalta. Käyttötarkoitus on aivan samaa kuin sinulla.

  Mistä tilasit tuon isommalla kovalevyllä olevan mallin? Verkkokauppa.comissa näyttäisi olevan vain pikkuisella levyllä ja saatavuus parin viikon päähän.

 4. En löytänytkään noita 1005PE-malleja kun tuolla 250 gigaisella kovolla, tosin en monesta paikasta katsonutkaan. Jimmspc-storesta jne…

  Omani tilasin kuitenkin http://www.jkcenter.fi/ liikkeesta Jyväskylästä. Entinen VeoPC, siellä olen asioinut iät ja ajat. Soittelin sinne juuri ennen sulkemisaikaa perjantaina.

  Nuo Eee PC:t on hieman sellaisia, että niitä on niin miljoonaa erilaista ja sen takia niitä on kauppojen hyllyissä tosi vähän, koska mahdollisuus että asiakas haluaa juuri sen mallin on niin pieni.

  Maahantuojalla oli sellainen tilanne, että valkoisia 1005PE:eitä oli varastossa kolme ja mustia tulee lisää arviolta 5.3. Mutta kun lähden reissuun jo 9.3. niin en uskaltanut luottaa arvioon, vaan otin valkoisen.

  -Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.