Kuvalo – Helpotusta valokuvaajan kuvamyyntiin!

Maanantaina 1.2.2010, Kuvalo-palvelu lanseerattiin valokuvaajille. Kyseessä on uuden tyyppinen verkkopalvelu kuvatuotteiden myyntiin ja julkaisuun. Kuvalon sivulla valokuvaaja tekee ilmaiseksi itselleen oman gallerian, hinnoittelee myytävät kuvatuotteet ja julkaisee ne asiakkailleen! Erityisesti tapahtumien valokuvaajat (esim. häät, hautajaiset ja lakkiaiset) saavat Kuvalosta työtään helpottavan ja tulojaan lisäävän palvelun.

Palvelu on avoin kaikille valokuvaajille, liittyminen on maksutonta ja palvelun käyttöön ei sisälly kuukausimaksuja!

Lisää lanseerauksesta voit lukea tästä -> LINKKI (.pdf)

Pääsin ensimmäisten joukossa testaamaan Kuvalo-palvelua beta vaiheessa. Ja kyseessä on todellakin näppärä ja helppokäyttöinen palvelu! Ja kuviaan arvostaville kuvaajille on mukava ilmoittaa, että kyseinen palvelu on värihallittu ja käyttää Color-kolmion icc-profiileja!

Kuvalon kautta kuvat ovat mahdollista ostaa canvas-tauluina, kehystettyinä valokuvina tai pelkkinä paperikuvina. Kuvan ostajaa tämä myös helpottaa, sillä kuvat on mahdollista maksaa esimerkiksi nettipankin kautta! Tietenkin asia helpottaa myös itse kuvaajaa, koska Kuvalon kautta printtimyynti on helppo ulkoistaa.

Kuvitteellinen tilanne voisi olla, että :
Hääkuvaaja kuvaa häät, toimittaa sovitut kuvat hääparille ja hääparin kautta tiedottaa häävieraille osoitteen josta on mahdollista ostaa haluamiaan kuvia hääjuhlasta jälkikäteen. Näin häävieraatkin pääsevät osalliseksi ammattikuvaajan ottamista valokuvista, ja saavat valita ne kuvat mitkä itse haluavat. Tämä tietysti näkyy myös hääkuvaajan palkkapussissa. Tietysti joku oikein pelimies vielä veloittaa hääparilta vaivanpalkkaa siitä, että mahdollistaa tälläisen helpon internetin kautta kuvien oston. $$$!

Kaikenkaikkiaan oikein tervetullut palvelu! Ihmettelimmekin tuttavieni kanssa jo tuossa että miten mikään kuvavalmistamo ei ole tälläistä ottanut käyttöön aiemmin? Mutta parempi nyt, kun ei koskaan!

Nojoo, ja tietenkin kaikkia kiinnostaa että paljonko Kuvalo ottaa palkkiota kuvamyynnistä? Ja näinhän se sitten menee – ”Kuvalo perii vastikkeena Palvelun ylläpitämisestä Kuvaajalta palkkion. Palkkio on 30 % katteesta. Kate muodostuu Loppuasiakkaan maksamasta myyntihinnasta, josta on vähennetty Kuvatuotteen valmistuskustannukset.”. Eli kuvaajan siivu kuvatuotteen valmistuskustannusten vähentämisen jälkeen jäävästä summasta on 70%.

Haluan vielä täsmentää tähän loppuun kaikkien väärinkäsitysten välttämiseksi, että vaikka asiasta olen kirjoittanut ja hieman pääsin järjestelmää testaamaankin etukäteen, niin minulla ei kuitenkaan ole kyseiseen yritykseen osaa eikä arpaa. Vaan mielestäni kyseinen palvelu on vain yksinkertaisesti hyvä, ja sopii tulla ihmisten tietoisuuteen!

Tässä vielä linkki Kuvalon kotisivuille -> http://Kuvalo.com/

-Janne

9 thoughts on “Kuvalo – Helpotusta valokuvaajan kuvamyyntiin!

 1. Erittäin hyvä konsepti, mutta sivuilla on yksi erittäin merkittävä puute: Kuvien selaaminen vaatii rekisteriöitymistä. Jos haluan vain selata kuvia, niin miksi minun pitäisi rekisteriöityä?

 2. Hieman olet väärässä, sillä kuvien selaaminen ei vaadi rekisteröitymistä. Sillä yleistä kuvien selausta palvelussa ei tässä vaiheessa ole vielä ollenkaan. On kuulemma tosin tulossa jossain vaiheessa.

  Homma toimii vielä asiakkaille jaettavilla galleriakoodeilla. Toki omille kotisivuille voi tehdä linkin omaan myyntigalleriaansa jne…

  Kehittyvä palvelu, josta kaikki ominaisuudet eivät ole vielä käytettävissä.

  -Janne

 3. miten voin rekisteröityä myyjäksi. sivuilla ei oikein ole järkevää tapaa tehdä sitä (tai en keksinyt sellaista.)kirjautuminen olisi onnistunut.
  Olen aloitteleva kuvailija ja jotkut otokset ovat ihan kivasti onnistuneita,olisi kivaa myös ilahduttaa muita niillä.

  Terveisin Heidi

 4. Moi!

  Etusivulta oikealta alhaalta löytyy ”rekisteröidy”-linkki. Siitä se onnistuupi.

  Tulee kuitenkin muistaa että Kuvalon kuvamyynti perustuu vielä ns. omaan oman myyntigallerian mainostamiseen.

  -Janne

 5. Terve, Janne!

  Ei varmaan tarvitse olla ammattinimikkeellä, ts. omistaa toiminimeä, rekisteröityäkseen palveluun?

 6. Moi!

  Ei tarvitse olla toiminimeä. Siellä oli muistaakseni ihan juttu jonka kautta sivutuloverokortin pystyi toimittamaan.

  -Janne

 7. Kyllä näin on!
  Kuvalo on kaikille avoin ilmainen palvelu. Senkun vaan rekisteröityy ja testaa onko itselle mieluisa palvelu.

  -Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.