Luonnonkuvaajien syyspäivät 2007 käyty…

Sitten on vuoden 2007 Luontokuvaajien syyspäivät käyty. Aika paljon oli juttua kirjojen tekemisestä ja moni esiintyjä esittelikin uuden kirjansa ja kertoi kirjanteko prosessista tai muuta kirjaan liittyvää. Kuvaesityksiä oli useita ja omakin esitys tuli Tuomo Björkstenin kanssa pidettyä. Myös ulkomaalaisia esiintyjiä oli paikalla mm. Máté Bence unkarista ja Thomas Marent sveitsistä.

Tuomon kanssa pidimme esityksen teerikuvauksesta, tai pikemminkin sen aloittamisesta. Täytyy myöntää… jännitti. En ole mikään esiintyjä tyyppi, ja esiintymiskokemustakaan ei pahemmin ole, mutta kai se esitys meni ihan kunnialla läpi. Hieman itselle jäi kuva että jotain jäi sanomatta ja että tuliko asiat hötästyä läpi liian nopeasti… Paha sanoa… itselle ei myöskään jäänyt mitään käsitystä siitä, että kuinka kauan esitys kesti…. varttitunti meille oli aikaa varattu… mutta kun meillä esitys oli juuri ennen taukoa ja ajat oli muutenkin myöhässä, niin ei tullut kelloa vilkaistua. Kuvaksi jäi myös että tuli puhuttua liian nopeasti… pitäisi vaan puhua rauhallisesti jne vaikka jännittäisikin… Vielä on paljon kehitettävää =) Loppujen lopuksi esityksestä jäi itselle kuitenkin ihan positiivinen kuva.

Olisi ehkä helpompi pitää joku multivisio esitys (Joita olikin jokunen syyspäivillä), sen sijaan että höpöttää jotain. Helpompaa ehkä olisi myös pitää joku ihan vaan kuvaesitys ja kertoa hieman mitä on projektissa tuusannut ja mitä on tapahtunut, kuin että ”opettaa” jotain. Pieni kynnys oli lähteä ”neuvomaan” ihmisiä joilla on ”pikkasen” enemmän luontokuvaus vuosia takana kuin itselläni, mutta mielipide asioitahan nämä asiat tietysti ovat ja asiat voi tehdä niin monella eri tavalla… ja eihän ihmiset useista harrastusvuosistaan huolimatta ole pakosti koskaan teeriä kuvanneet. Jos tätä joku kuulija lukee, ja jäi jotain mieltä askarruttamaan… niin minulle voi tuupata sähköpostia aiheesta… pyrin mielelläni neuvomaan ja asiassa auttamaan.

Uusia kirjojakin tarttui matkaan… Pakko-ostos; Jorma Luhdan uutukainen ”Muuttohaukka – taivaanjumala”-kirja, sekä sen lisäksi ostin myös sitä edeltävän Jopin ”Metsola”-kirjan, jota oli jostain vielä joku kappale löytynyt. Kuvakilpailusta voitin Kujasen Sepon ”Ionosfäärissä – yömyöhällä”-kirjan … ja tiensä reppuun löyti myös Markus Varesvuon ja Jari Kostetin tekemä ”Lintuvesien äärellä”-kirja. Eli paljon on taas lukemista.

-Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.