Luonnonkuvaajien talvipäivät 2008 takanapäin…

Tulipa taas käytyä Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n Talvipäivillä! Hieman vähemmän taisi olla porukkaa mitä viime syyspäivillä, mutta ihan hyvin kuitenkin! Kuvaesityksiä oli maisemakuvista aina mikroskooppikuvauksiin saakka, eli kohtuu laajalla tarjonnalla. Lassi Kujalan esitys ”Ihminen ja Luonto” jäi luonnonsuojelullisen teemansa myötä päälimmäisenä mieleen! Tälläisiä esityksiä toivoisi pidettävän ns. tavalliselle tallaajalle! Uskon että lahopuun ja metsänhoidon merkitystä ei voi liikaa korostaa! Sunnuntaina katsottiin myös vuoden 2007 Vuoden luontokuva kilpailun tarjontaa… tai tarkemmin ottaen ne kuvat jotka tuomari Frans Lantingille oli lähetetty. Jos mainitsen joitain itselleni tuttuja kuvia joita ei palkinnoilla nähty… Kai Fagerströmin kuva jossa supikoira kurkkaa autiotalon lattian läpi, Antti Karppisen maisema- (LINKKI) ja teerikuva (LINKKI) sekä oma pöllökuvani yksinäisestä viirupöllön poikasesta (LINKKI)… Muitakin ennestään tuttuja kuvia esityksessä oli, mutta ne olivat sitten palkinto/kunniamaininta sijoilla ,)

Hieman jäi harmittamaan että kuvan esityslaitteisto ei ollut ihan tikissä ja millon pystykuvat rajautuivat vaakakuviksi, milloin kuva tuntui venyvän vaakasuunnassa ja videotykin kalibrointi oli hieman kadoksissa… Aika moni talvipäivien kuvakisaan osallistunut valitteli tykin kuvanlaadusta! Oma kuvanikin oli aika järkytys… Tykki tuntui antavan kuville huimasti liikaa valoa ja sitä kautta tappavan tunnelmaa ja väritkin olivat aikas oudot! Kyseessä kuitenkin valokuviin perustuva viikonloppu, niin mielestäni esityslaitteiston pitäisi olla enemmän kuin kohdallaan!

Paikalla oli jälleen hieman laite-esittelyjäkin! Tosin enemmänkin olisi voinut olla… Nikon prkl!! Canonin EF 400/4 DO tuntui tosi kevyeltä… mukavan näpsäkän kokoinenkin se oli. Yhdistyksen uuden yhteistyökumppanin EPSONin pari tulostinta oli myös paikalla… pöytämalli joka tuuppaa ulos A2 kokoa (olikohan 3800-malli) hinta noin puolitoista tonnia… ja hieman isompi, lattialla omilla jaloillaan seisova rullatulostin jonka mallia en muista… mutta hinta taisi olla noin 2500 euroa. Oikein mallikasta jälkeä tulostimilla sai aikaiseksi… etenkin mustavalkoinen esimerkkituloste loksautti hieman leukoja… TOSI sävykäs ja upea tuloste!!

Yhdistys on alkanut myös tuoda Suomeen Lenscoat tuoteperhettä ja taitaakin olla ainut virallinen myyjä Suomessa… Itselleni tarttuikin Lenscoat valikoimasta mukaan AF-S 300/2.8 VR Nikkoriin sopiva neopreeninen linssinsuoja. Kun kyseistä objektiivia kuljettaa vastavalosuoja kuljetusasennossa, on objektiivin suuri etulinssi hieman hyvällä hollilla osumaan mihin tahansa… nytpä silläkin on sitten nopeasti ”puettava” ja ”riisuttava” suojansa. Myös pari kirjaa tarttui taas kirjanhyllyä koristamaan; Siitonen & Willamo – Kuukkeli sielunlintu sekä Markku Lappalaisen – Lepakot, Salaperäiset nahkasiivet.

Näiden lisäksi reissulta tarttui matkaan myös kaksi Savotta merkkistä makuupussia Nevada ja Yukon… Jospa sitä Bilteman makuupussin hylkäisi ja testaisi teerisuolla noita uudempia. Jälkimmäinen Yokon on ainakin aika passeli kooltaan… vaimon kanssa nimittäin mahduttiin sinne aika kivasti molemmat yhtä aikaa! Nevadassa oli hieman ahtaampaa, tosin hätätapauksessa sielläkin yhdessä yöpyisi! Nevadalle on taidettu speksata pakkas kestävyyttä -25 astetta ja yukonille -30 astetta… ja ainahan voi kylmillä ilmoilla vetästä päälle tuplapussit jos sikseen tulee =)

Kaikenkaikkiaan onnistunut reissu! Oli myös mukavaa päästä turisemaan ihmisten kanssa! Jokunen nimi ja nimimerkkikin sai taas kasvot! Matkat Jyväskylä -> Kiljava -> Jyväskylä sujuivat nopeasti, josta kiitos kuuluu mukavalle matkaseuralle!

-Janne

2 thoughts on “Luonnonkuvaajien talvipäivät 2008 takanapäin…

  1. Tykkien kanssa vähin mitä voi tehdä, on kalibroida vermeet kuntoon ennen esitystä, siihen on kyllä ammattilaisia yhdistyksessä riittämiin. Ihme juttu että noin pääsi käymään, mutta: ”No matter what they say, it’s always a people problem.”

    Tuo Lenscoat-suoja 300/2.8:n nokalle alkoi kiinnostaa välittömästi, mistäs niitä saa ostaa? Luontokuva.orgissa niitä ei ainakaan näkynyt.

  2. Aika uusi juttu vielä tuo yhdistyksen juttu… mutta kyllä niiden jossain vaiheessa pitäisi tulla. Tuo mun taitaa olla Hoodie 2XL Sopii 5.5″ -> 6.25″ obiskoille…. eihän tuo 300/2.8vr ihan niin iso ole… mutta hyvin se siihen istui. Eikä se VVS:n kiinnitysnupikkakaan vaikeuta kiinnitystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.