Nikon hyökkää Canonin kimppuun…

Nikon aikoo tänä vuonna nostaa Suomessa ja koko Euroopassa selvästi markkina-asemaansa. Nikonin Suomen maajohtaja Ismo Lento kuvaa etenemistä aggressiiviseksi.” Edellä mainittu on ote tämän päivän Kauppalehdestä. Jutussa kerrottiin että tarkoitus on mennä ohi markkinaosuudessa Canonista. Nikonin markkinaosuus taisi olla suomessa tällä hetkellä jutun mukaan 39% ja Canonin päälle 40% (Canonin tarkkaa lukua ei sanottu). Nikonilla on mm. tarkoitus järjestää uusien digijärjestelmäkameroiden ostajille kameran käyttökoulutusta monessa kaupungissa. Sinänsä hauskaa että näitä uutisia tulee juuri ennenkun Canon julkaisee uusia tuotteitaan. Muistan että kauppalehdessä on ollut useamman kerran juttua Nikonista… Canonista en muista yhtään juttua.

Nooh… Hyvä tuote taitaa myydä ilman ylimääräisiä Kauppalehti buffauksiakin ,)

En kuitenkaan näe mahdottomana että Nikon myisi kuluttaja tason digijärkkäreitä canonia enemmän. Markkinointihan on selvästi suunnattu ensimmäistä kertaa digijärkkärin pariin tuleville, kaikkine koulutuksineen. Nikonin uusimpia uutuuksia digijärjestelmä rintamallaan on d40-malli joka on juuri tarkoitettu edellämainitulle porukalle. Pro-tason kameroissa en usko että N:llä on mitään sanomista markkinaosuudessa, vaikka d2xs onkin nyt tarjouksessa. Mutta kattellaan, eihän sitä koskaan tiedä miten käy…

-Janne

2 thoughts on “Nikon hyökkää Canonin kimppuun…

  1. D2Xs on ollut pitkään saatavilla neljän tonnin hintaan. Mistään tarjouksesta ei siis ole kysymys, vaan kyse on aivan normaalista hintaeroosiosta. Toivottavasti hintakilpailu kiristyy tulevaisuudessa, sillä ammattilaisrunkojen hinnat laskevat sietämättömän hitaasti.

  2. Jeps…

    En ole niin hirmuisesti Nikonin runkojen hintoja seurannut. Lähinnä silmiin vain osui Nikonin Suomen luonnonvalokuvaajille tarjoama tarjoushinta joka oli 3890 euroa D2Xs-rungosta.

    Mutta hinnat saisi pikkuhiljaa tosiaan tulla alemmaksi. Tai ehkä se on jo nyky suunta. Uudella Canonin 1D3 rungollekkaan ei ollut mätkäisty ”lisähintaa” vaikka koko runko on melkein mennyt uusiksi. 1D3:sen on tarkoitus tulla markkinoille samaan hintaan kuin mitä 1D2n-rungosta pyydettiin sen tullessa markkinoille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.