Perjantai 13. päivän vaikutuksia?

Huonon onnen päivä? Torstai alkoi jo ennakoida tulevaa perjantaita 11 tuntiseksi venyneellä työpäivällä. Perjantai tosin pisti paremmaksi vielä jollain tunnilla ja oikuttelevalla wc-pöntöllä. Perjantain työpäivälle pituutta kertyikin lähes 14 tuntia.

Olin myöhäisestä kotiintulo ajankohdasta huolimatta kuitenkin päättänyt lauantai aamuna lähteä kuvaamaan teeriä. Ja sinnehän mentiin… ajeltiin 55km ja huomattiin että kumpparit jäikin kotia, eikai niitä suolla olisi tarvinnutkaan? Viime vuonna näihin aikoihin, samassa tilanteessa hehkuttelin että varakumpparit on todella hyvä olla aina autossa… nooh.. tällä kertaa niitä ei ollut. Luonto ei kuitenkaan antanut periksi jättää reissua tekemättä. Reppu selkään ja lenkkarit jalassa kohti suota. Hieman oli vielä toivoa ilmassa että suo olisi sen verran jäässä että selvittäisiin kuivin sukin. Hämärässä ojan yli loikatessa vastapuolen ojanpakka kuitenkin petti ja oikea jalka meni hieman yli nilkkaa myöten veden alle… Sitten ei ollutkaan enää väliä onko suo jäässä vai ei… ja märkäähän siellä oli. Pistelin vaan reippaasti toiselle puolle suota vaikka hieman nilkan yläpuolelle olikin vettä… kerran se vaan kirpaisee. Teltta kasaan ja kengät teltan nurkkaan ”kuivamaan”. Jalkaterien päälle vetäisin lämmikkeeksi isot lapaset. Villasukat nimittäin olivat kotona olevien kumppareiden varsissa.. Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta reissu kannatti, sain omasta mielestäni ihan ok kuvia.

Ei tuonut sunnuntai muutosta oletettuihin perjantain vaikutuksiin. Lauantai iltana pakkasin kamat ja suunnistin kohti metsonsoidinta. Likipiti luulin jo onnen kääntyneen koska kuin ihmeen kaupalla pääsin perille jäämättä kiinni… oli tie nimittäin hieman huonossa kunnossa. Vaikkei kiinni jäätykkään, niin pohjakosketuksia tuli aika miehekkäästi… kävi oikein voorttia sääliksi. Yli mentiin kuitenkin että heilahti! Auto parkkiin ja kamat päälle/kantoon… ja huomattiin että päälystakki jäikin kotia… huh huh kyllä taas onnistuu! Onneksi foreca oli lupaillut kohtuu lämmintä ilmaa… reissu menikin loppujenlopuksi ihan hyvin ilman takkiakin. Onneksi oli tarpeeksi paitoja matkassa. Kovin montaa kuvaa ei tullut otettua, mutta oli kiva nähdä että viime vuotinen metsonsoidin oli hyvissä voimissaan. Linnutkin tuntuivat olevan suht samoilla paikoilla. Paikka on kunnon naava korpimetsää ja kuvaukset voi kyllä tuhota täysin väärällä teltan sijainnilla koska näkyväisyys on HUONO! Jonkun kovolle jätettävän kuvan kuitenkin sain otettua.

Saas nähdä vaikuttaako perjantai 13. päivä vielä tähänkin viikkoon…

-Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.