Uusi virallinen värihallittu nettiselain! – eipä aivan…

Mozilla julkaisi kolmannen version suositusta Firefox nettiselaimesta. Uuden selaimen hyvänä puolena on värihallinta, jolloin esimerkiksi Adobe RGB jne profiiliin käännetyt kuvat jotka eivät ennen ole näkyneet väreiltään netissä oikein… näkyvät nyt oikein! Vai näkyvätkö?

Pelkän Firefox 3 asentamalla ei tie värihallittuun taivaaseen aukene! Värihallinta pitää nimittäin kääntää jälkeenpäin päälle about:config asetuksista. Oletuksena gfx.color_management.enabled on nimittäin False, eikä True asennossa.

Eli homma käy jotakuinkin näin! Kirjoita osoiteriville about:config ja paina entteriä… selaimeen pompsahtaa ruutu varoituksineen ja ruudussa pitää luvata olla varovainen. Ok, näin luvataan! Sitten eteen tuleekin huima lista rivejä, josta pitää kaivaa esiin gfx.color_management.enabled-rivi, joko suodattamalla tai rullaamalla aakkosjärjestyksessä olevaa sivua alaspäin. Kun oikea rivi löytyy, vaihdetaan hiiren kakkosnappia käyttämällä rivin tila False -> True… Sitten enää Firefoxin uudelleen käynnistys ja tadaa… värihallinta toimii.

Mielestäni False-tila oletuksena on hieman moka… ei sillä ainakaan edistetä värihallinnan tuloa tavan käyttäjille… Aika monelta se jää kääntämättä päälle! Saatetaan ehkä luullakkin että värihallinta on päällä vaikkei näin oletuksena ole! Ehkä tässä olisi palautteen annon paikka?

Jos PC:tä käyttää ja Firefoxista ei tykkää, mutta värihallinta olisi kiva… on mahdollista käyttää Applen Safaria jonka beta-version saa myös PC:lle.

-Janne

2 thoughts on “Uusi virallinen värihallittu nettiselain! – eipä aivan…

  1. Tuota samaa itsekin ihmettelin, en ihan heti osaa sanoa syytä tuolle jutulle kyllä. -Ei vaan mahdu järkeen tuollainen, mutta ehkä tässä on joku syvällinen syy takana, mitä emme vain tiedä 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.