Yhteenvetoa vuodesta 2007!

Vuosi 2007 oli ja meni… Alkuvuodesta oli hieman tarkoitus kuvailla koskikaroja, mutta kelit olivat kohtuu surkea eikä virtojen rannoille muodostunut kunnon jäätä jolla olisi voinut makailla ja josta kuvaukset olisi paras hoitaa. Mutta mitäpä sillä jäällä kun itse koskikara määrätkin oli huomattavan pieniä verrattuna edelliseen vuoteen… johtuen pääosin lämpimistä keleistä. Koskikaroja katsomassa käydessä Canon 20D:ni otti koketusta lumihankeen ja vilustui… eikä enää siitä elpynyt. Kotivakuutus puuttui peliin ja kohta puoleen kuvailtiinkin uudella Canon 30D:llä. Kolmekymppisellä hieman kerkesin koskikaroja vielä käydä morjestamassa ja sen jälkeen melkein aloitettiinkin teerikuvaukset!

Teeriä tuli käytyä useamman kerran kuvaamassa, ja mielestäni sainkin hyviä kuvia… joskin parittelukuvat jäi vieläkin ottamatta! Olin hollannut viikon talvilomani niin että pääsisin viettämään sen teerisuolla, mutta soidinhuippu oli metsoilla sekä teerillä aiemmin kuin edellis vuonna… joten kun loma alkoi niin soitimet oli jo hiipumaan päin… eli loma pidettiinkin sitten ihan lomana.

Loppuvuodesta ei kuvausten puolesta olekkaan sitten pahemmin kertomista… hiljaista oli. Tekniikka puolella onkin sitten jotain tapahtunut. Canonit meni myyntiin ja Nikonia tulee tilalle… Objektiivejä on jo plakkarissa mutta D3 antaa edelleen odottaa itseään. Hyvä merkki on jo se että D3:sia on suomessa alkanut tulla harrastajille. Ehkä minäkin omani vielä saan… joskus. Kotisivutkin saivat hieman uudenlaista lookkia tänä vuonna ja artikkeleja on hieman tuherrettu.

Tekniikka puolella tänä vuonna onkin tapahtunut paljon. Nikon julkaisi vihdoin ja viimein kauan odotetun täydenkennon kameransa sekä otti askeleen croppirungoissa kohti edistyneempiä runkoja asettaessaan D300-malliin samantyyppisen 51-tarkennuspisteisen automaattitarkennusjärjestelmän kun D3 isoveljessäänkin. Nikon käyttäjien keskuudessa uudet rungot aiheuttivat hirmuisen viestitulvan foorumeille ja uusi kohinattomampi tulevaisuus nosti päätään… myös vanhat ”ISO400 on maksimi herkkyys mitä tarvitaan, suuremmat on ihan turhia!” ja ”DX-kenno on paras ja siinä on tulevaisuus… toivottavasti Nikon ei haksahda FF-kennoon!” -lausahdukset painuivat uusien mallien myötä unholaan. Uudet rungot aiheuttivat myös hieman merkinvaihtotuulia ja ajatuksia siellä sun täällä…

Myös objektiivi puolella Nikonilta nähtiin uutuuksia… Laajanpään valovoimaiset zoomit meni uusiksi uusilla 14-24/2.8 ja 24-70/2.8 AF-S objektiiveillä, sekä myös TODELLA kauan odotetut kuvanvakaajalla varustetut 400/2.8, 500/4 ja 600/4 AF-S supertelet näkivät päivänvalon. Edellisvuotena Nikon lausunnossaan olikin kertonut päättäneensä kohdistaa intressejään objektiivi puolelle… saas nähdä vieläkö jotain objektiivi uutuuksia tammikuun lopussa nähdään. Veikkaan primejä… ja salama(t) ,)

Myös Canonin leirissä tapahtui tänä vuonna! Canonin uusi 1d mark 3 malli taisteli automaattitarkennus ongelmien kanssa ja internet kohisi asiasta kohtuu voimakkaasti… Löytyi ihmisiä puolesta ja vastaan kun kyse oli tarkennusongelman olemassaolosta. Herkimmät merkkiuskovaiset ja laiteharrastajat kävikin jo kohtuu kuumana, eivätkä paljon sietäneet kommentteja pienokaistensa tarkennusongelmista. Hieman kohu ampui mielestäni yli, mutta toisaalta se on ihan hyvä asia… ehkä kameravalmistajat tulevaisuudessa tekevät tarkempaa laadunvalvontaa ja perusteellisempaa testausta uusien tuotteiden suhteen. 1d3 korjaukset on suomessakin saatu vauhtiin ja käyttäjien kommentit ovat lupailleet parannusta. Toivottavasti ongelma saadaankin siirrettyä jo historiaan. Canon myös vihdoin ja viimein sai markkinoille suurinpiirtein sellaisen 40D-rungon mitä odotettiin ja odotettiin saapuvaksi jo silloin kun 30D julkaistiin… Vielä kuitenkin jäi parannettavaa… Niitä täydellisiä kameroita markkinoilla onkin ihan hirmuisesti ,) Canon päivitti myös megapikselihirmu 1ds mark3 kameransa. Hieman toimitusongelmia Suomeen on loppuvuodesta rungolla ollut, mutta eiköhän niitäkin pikkuhiljaa sieltä valu megapikselinälkäisille…

Myös Canonin leirissä objektiivi puolella tapahtui! Canon antoi lausuntoja koskien vuotta 2008, mikä ei ole ollut yhtään Canonin tapaista! Minkälie takia tälläiseen entisestä poikkeavaan käytökseen sortuivat… Mutta lupaukset uusista EF 800/5.6L IS ja EF 200/2L IS objektiiveistä jäi leijumaan ilmaan… Uusien vaaleaveriköiden pitäisi tulla markkinoille vuonna 2008… hintaa tai muita teknisiä tietoja ei vielä julkaistu.

Värikästä on muillakin merkeillä ollut… Olympus sai vihdoin ja viimein markkinoille vanhan E-1 runkonsa korvaajan… ja markkinointi edelleen on samaa vanhaa Olympusta… ”maailman nopein tarkennus…”.

Tälläisissä merkeissä vuonna 2007. Saas nähdä mitä vuosi 2008 tuo tullessaan…

-Janne

One thought on “Yhteenvetoa vuodesta 2007!

  1. Joo, monenlaista sitä mahtui tuohon männä vuoteen, eikä vähiten kamerarintamalla. Itellä jäivät kuvauspäivät jotenkin vähiin kun oli kesäloma jo alkukesästä ja loppukesällä muutettiin. Talvihan oli mitä oli eikä karoja paljon edes näkynyt. -Toivottavasti tästä vielä tulee talvi, oikea talvi! Hyviä kuvia voisi tuoda tämä vuosi tullessaan, jotain parempaa kuin viime vuosi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.