Etusivu Galleria Artikkelit Blogi Info Vieraskirja Linkit
 
Nikon AF-S 300mm f/2.8G ED-IF N VR Nikkor
Artikkeli päivitetty 22.11.2007


-Julkaistu 16. syyskuuta 2004
-Edeltävä malli:
    AF-S 300mm f/2.8G ED-IF II Nikkor
Taustaa:
Nikon julkaisi 23. elokuuta 2007 uudet D3 ja D300 digitaalijärjestelmäkameransa, sekä uudet 400-, 500- ja 600-milliset kuvanvakaajalla varustetut Nikkor supertelet. Uusi D3-malli kiinnitti heti huomioni, se oli juuri sellainen mitä olin Canonilta odotellut... eli suurella sarjakuvausnopeudella, kinokoon kennolla ja maltillisilla pikseleillä varustettu ammattitason digitaalijärjestelmäkamera... ja kun Nikonilta oli nyt saatavilla myös kuvanvakaajilla varustetut supertelet... päätös oli helppo. Illemmalla töistä kotiin päästyäni laitoin Canonini myyntiin... Olin aiemmin jo varautunut ostamaan Canonilta uuden ammattitason digitaalijärjestelmäkameran entisen harrastelijarunkoni tilalle, mutta uudet Nikonin julkistukset muuttivat suunnitelmani täysin.

Heti alusta asti oli selvää että budjetti ei anna periksi hankkia sekä D3-runkoa, että uutta AF-S 500mm f/4G ED-IF VR Nikkoria, koska muitakin objektiivejä on hankittava. Nikonin kuvanvakaajalla varustettu AF-S 200mm f/2G ED-IF VR Nikkor on aina ollut lähellä sydäntäni, mutta kinokokoisen kennon kanssa se voisi ainoana luontokuvaus teleobjektiivina olla liian lyhyt... joten päädyin hankkimaan tässä esittelyssä päätähtenä toimivan AF-S 300mm f/2.8G ED-IF N VR Nikkorin. Vastaavanlainen objektiivihan minulla oli myös käyttäessäni Canonia ja olin sen ominaisuuksiin ja monikäyttöisyyteen oikein tyytyväinen. Soitto Rajala Cameraan poiki niin hyvän tarjouksen objektiivista, että ei ollut mitään järkeä lähteä haikailemaan kyseistä objektiivia Suomen rajojen ulkopuolelta. Kaikenkaikkiaan kaupat sujuivat niin hyvin, että tästä lähtien kun jotain hankittavaa kamera rintamalle ilmaantuu, soitan aina ensimmäisenä Turun Rajalaan ja kysyn tarjouksen...

Entisenä Canonin käyttäjänä tulen vertaamaan arvostelussa olevaa objektiivia ainakin joiltain osin Canonin vastaavaan EF 300/2.8L IS USM objektiiviin.
Takaisin: Artikkelit Lue/Kirjoita Kommentteja Sivu 2: Rakenne