Etusivu Galleria Artikkelit Blogi Info Vieraskirja Linkit
 
Sigma 150mm f2.8 EX APO MACRO DG HSM
Artikkeli päivitetty 28.05.2010Kuva 1. - Klik isommaksi!

-Objektiivi julkaistu 22. syyskuuta 2004
Taustaa:
Kun vaihdoin kamera rojuni Canonista Nikoniin vuonna 2007, niin objektiivi arsenaalia miettiessäni aloin miettiä millaisella objektiivilla alan pienempiä öttiäisiä kuvaamaan. Aiemmin olin hoitanut hyönteis ja muut öttiäis kuvailuni pelkästään Canonin kuvanvakaajalla varustetulla 70-200 millisellä objektiivilla ja loittorenkailla, mutta nyt päätin pistää euroni jonoon oikean makro-objektiivin puolesta. Ensimmäisenä huomioni sai tietenkin Nikonin 105mm f2.8G AF-S VR Micro-Nikkor, mutta koska kamerani tulisi olemaan FF-kennolla, niin pelkäsin satavitosen jäävän lyhyeksi pienempien hyönteisten kuvauksessa ja käänsin katseeni kohti pidempiä ja pidempää työskentely etäisyyttä tarjoavia makro-objektiivejä.

Loppujen lopuksi vaakakupissa oli ainoastaan kaksi objektiivia, Nikonin 200mm f4D ED-IF AF Micro-Nikkor sekä tässä artikkelissa pääosassa esiintyvä Sigman 150mm makro-objektiivi. Taitaa olla sanomattakin selvää että vakaakuppi kallistui Sigman puolelle. Vakaakupissa painovat mm. Nikkoria pienempi koko, valovoima, objektiivin sisäinen tarkennusmoottori ja viimeisenä muttei lainkaan vähäisimpänä, puolta pienempi hinta. Molemmat objektiivit olivat ja ovat edelleen tunnettuja hyvästä kuvanlaadustaan, joten sitä ei oikeastaan valintaa tehdässä tarvinnut miettiä ollenkaan.

Tässä artikkelissa on tarkoitus käydä läpi kyseisen Sigman 150mm f2.8 EX APO MACRO DG HSM objektiivin rakennetta, ominaisuuksia, ajansaatossa tapahtuneita päivityksiä sekä myös kuvanlaadullisia puolia. Toiminta telejatkeiden ja loittorenkaiden kanssa tullaan käsittelemään tulevaisuudessa uusien artikkeleiden myötä.
Takaisin: Artikkelit Lue/Kirjoita Kommentteja Sivu 2: Rakenne