Etusivu Galleria Artikkelit Blogi Info Vieraskirja Linkit
 
Sigma 150mm f2.8 EX DG OS HSM APO Macro
Artikkeli päivitetty 02.01.2012


Taustaa:
Ostin kuvanvakaajattoman Sigma 150mm f2.8 EX DG objektiivin vuonna 2007, sillä se oli tarpeisiini nähden juuri sopiva! Se tarjosi hintaansa nähden todella paljon rautaisia ominaisuuksia ja varusteita! Todella hyvä kuvanlaatu, tarkennusalueen rajoittimet ja sen lisäksi tässä suhteellisen pienessä ja kevyessä objektiivissa oli makroksi suhteellisen pitkä 150mm polttoväli, hyvä f2.8 valovoima ja mahdollisuus käyttää 1.4x telejatketta ilman että automaattitarkennusta menetetään. Makroilen lähes poikkeuksetta käsivaralta automaattitarkennusta käyttäen, ja tuosta vanhemmasta Sigma 150/2.8 non-OS versiosta kirjoittamani artikkelin loppukaneetissa tuumasinkin, että en korvaisi sitä millään muulla kuin suht vastaavalla makro-objektiivilla, jossa on kuvanvakaaja! Kuvanvakaaja olikin oikestaan ainoita parannuksia mitä tuohon mainioon objektiiviin omassa käytössäni keksin.

Kun Sigma syksyllä 2010 julkaisi uuden kuvanvakaajalla ja sääsuojauksella päivitetyn Sigma 150mm F2.8 EX DG OS HSM APO Macro objektiivinsa, tiesin heti että nyt tulee vaihto eteen. Ei sillä että vanha olisi ollut huono! Mutta kuten aiemmin mainitsin tapahtuu makrovalokuvaukseni pääasiassa käsivaralta ja usein vielä suhteellisen surkeissa valaistusolosuhteissa. Kun samaan soppaan vielä heitetään 1.4x telejatke (150mm f2.8 -> 210mm f4), niin suoraan sanottuna halusin kuvanvakaajaa makro-objektiiviini aika hurjasti.

Nikoniin istuvana tätä uutta OS Macroa sai jonkun kuukauden Canonia myöhemmin, joten ennenkuin kerkesin omaa objektiivia hankkimaan, sain Sigman Suomen maahantuojalta Foka Oy:ltä testiin Canoniin passaavan version tästä uudesta kuvanvakaajallisesta 150/2.8 makro-objektiivista! Pääsin käytännössä testaamaan tätä laina-OS-versiota omaan non-OS versiooni rinta-rinnan, joskin eri kamerajärjestelmissä.

Tässä artikkelissa tarkoitukseni on käydä läpi kyseisen Sigman 150mm f2.8 EX DG OS APO HSM Macro objektiivin rakennetta, muutoksia sekä myös kuvanlaadullisia puolia. Joten ei muutakun hyppää seuraavalla sivulle ja katso millaisesta objektiivista onkaan kyse!
Takaisin: Artikkelit Lue/Kirjoita Kommentteja Sivu 2/6: Yleistä