Linnunrataa ja metsätaloutta – Uusi kuva lisätty tähtitaivas galleriaan!

Linnunrata ja metsätalous
Kuvaa klikkaamalla isompi versio tähtitaivas galleriasta! Click picture to watch bigger version of the photo from the starry sky gallery!

Eilen kävin pienessä -20 asteen paukkupakkasessa ulkoiluttamassa kameratarvikkeita tähtitaivaan toivossa. Mukana oli uusi JJC-merkkinen ajastettava lankalaukaisin. Homma helpottui kyllä oleellisesti kun ei tarttenut valotusaikaa enää kytistää kännykästä, vaan sai antaa ajastimen hoitaa sekunnilleen oikean valotuksen. Kannatti tuhlata joku hassu kymppi moiseen vekottimeen… Tuli halvalla ja ilman postikuluja Dealextremestä. Moista vekotinta löytyy myös Suomenmaalta Digitarvikkeesta, joskin jonkun euron saa enemmän riviin pistää.

Yesterday it was clear skies and -20 celcius, so I made a little trip to photograph the starry sky. I had my new JJC remote timer with me, and it was worth of every euros that I paid for it. It is so nice to put the exact right exposure time to JJC, and forgot the playing with cell phone’s timer. That JJC is also quite cheap! You can find it here, without the postages -> Dealextreme

Linkki tähtitaivas kuva galleriaan -> Suomeksi
Link to starry sky photo gallery -> English version

-Janne

7 thoughts on “Linnunrataa ja metsätaloutta – Uusi kuva lisätty tähtitaivas galleriaan!

 1. Todella hieno kuva Janne. Sattuikin hassusti että tilasin myös itselleni samaisen lankalaukaisimen ja nyt odottelen sitä saapuvaksi. Tähtäimessä juurikin öinen linnunrata. Onko tämä kuvattu Nikonin 12-24 lasilla?

 2. Kiitokset!

  Ihan hyvä ostos tuo JJC TM lankalaukaisin on! Pakkasessa johto menee aika nopeasti rautalangaksi ja näyttö alkaa reagoida aika hitaasti. Mutta mitä sitä nyt jonkun tunnin olen ulkona kulettanut, niin hyvin on virta kahdessa AAA-patterissa riittänyt. Se ”normaali” laukaisin nappi on ainoastaan yli herkkä… ja valot saisi palaa kauemmin. Käytänössä taskulamppu on hyvä olla ettei tartte vekottimen omaa ”vilkkuvaloa” käyttää.

  Kuva on otettu Nikonin AF-S 14-24/2.8 objektiivilla.

  -Janne

 3. Komea kuva! Oliko käytössä kenties jotain moottorijalustaa joka liikkuu tähtien mukana vai miten tuossa ei näy ollenkaan jälkiä tähtien liikkumisesta? Itselläni nuo 20+ sekunnin valotukset alkaa näkymään jo tähdet viivoina…

 4. Moi!

  Ei ollut seurantajalustaa.

  Tähtien venyminen milläkin valotusajalla riippuu käytetyn objektiivin polttovälistä. Maksimi valotusajan voi jotakuinkin laskea kaavasta 500/polttoväli = sekunteja. Eli 14mm objektiivilla maksimivalotusaika on jotakuinkin 35 sekuntia, ennenkun tähdet alkaa venymään. Tässä kuvassa oli käytössä juuri 14mm objektiivi ja valotusaika 35 sekuntia.

  Nämä siis FF-kennolla, en ole kokeillut miten croppikennolla.

  -Janne

 5. Kyllä. Samaan asiaan päädyin itsekin hieman asiaa pähkäillessäni. DX ja 10.5mm fisu niin helposti 40s kestää. Hienoahan se olisi kuvata vaikka 200mm linssillä noita tähtiä mutta se vaatii sen jalustan…

 6. Kiitokset!

  Ei tullut otettua tuosta näkymästä vaakakuvaa silloin, kun halusin mahdollisimman paljon tähtitaivasta matkaan. Tietty olisihan se vieläkin mahdollista. =)

  -Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.