Västäräkki – White Wagtail – Motacilla alba – Uusi kuva lisätty galleriaan!

VästäräkkiKuvaa klikkaamalla isompi versio västäräkki galleriasta! Click picture to watch bigger version of the photo from the White Wagtail gallery!

Yksi kuva lisätty västäräkki galleriaan! Vanha loru kertoo, että västäräkistä vähäsen… Mutta tällä kertaa tästä västäräkistä ei ole vähän kesään, vaan vuoden 2010 lintugallerian valmistumiseen. Eli aika loppumetreillä aletaan olla.

Ei varmaan mikään kovin suuri yllätys, että tämänkin västäräkin tapasin kun olin etsimässä sudenkorentoja. Siinä se reippaasti kivellä istuskeli, niin en voinut olla ottamatta kuvaa… ju kun ei noita västäräkki kuvia tuolla galleriassa vielä hirveästi ole, ja aivan peruspönö puuttui vieläpä kokonaan.

Kuvan tallennusvälineenä toimi Nikon D700 + AF-S 300/4 + TC17EII telejatke.

Kuva suurempana täällä -> Västäräkki galleria

-Janne

– — — o — — –

One White Wagtail photo added to the gallery! I founded this White Wagtail when I was looking for dragonflies… surprise surprise! ,) It was sitting so nice on the top of the rock, so I just had to take a photo of it.

Photo taken with Nikon D700 + AF-S 300/4 + TC-17E II.

bigger version of the photo here -> White Wagtail gallery

-Janne

5 thoughts on “Västäräkki – White Wagtail – Motacilla alba – Uusi kuva lisätty galleriaan!

 1. Moro Mikko!

  Suurin syy varmaan miksi käytän täysikennoista on siinä, että kuvailen yleensä aika hämärässä, ja tarvitsen suht korkeita käyttökelpoisia herkkyyksiä. Sen takia joskus Canonista Nikoniin keikautinkin (kun d3 julkaistiin). Toki suuret käyttökelpoiset herkkyydet ovat jelpanneet myös muissakin asioissa. Olen esimerkiksi syttynyt makroiluun aivan eri tavalla, koska korkeiden herkkyyksien ansiosta voin tehdä sen käsivaralta.

  Kaksi eniten käyttämääni ISO-herkkyyttä D700:sella ovatkin ISO1600 ja ISO3200. Se miksi käytin juuri tuossa tilanteessa isokennoista on se, että en omista muita Nikonin runkoja kuin tuon kyseisen D700:sen. Toki D3s herkkyyksiensä puolesta olisi kivempi, mutta onhan se myös aika hirmuisen paljon kalliimpi. Jos rahasta ei olisi kiinni, ostaisin sen ilmanmuuta.

  Toki olen joskus aina miettinyt croppikennoisen hankintaa tuohon rinnalle, mutta tarkemmin mietittynä… mieleen pälkähtää monia tarpeellisempia hankintoja kamerarepun täytteeksi. Ja saahan FF-kameralla samalla rajauksella (vs. croppikamera) hitusen pienemmän st-alueen, joka on ihan tervetullut monastikin…

  Varmaan tarkoitit kuitenkin ”tuollaisella käytöllä” lintukuvausta, kun västäräkin kuvaa kommentoit. Mutta en ole kokenut FF-kennoa rajoittavaksi tekijäksi lintukuvauksessa. Myin jopa pois tuon AF-S 300/4 objektiivin, ja korvasin sen entistäkin lyhemmällä objektiivilla.

  Vuoden ensimmäinen lintukuvani syntyi muuten tänään! Tosin eihän se mikään aivan ruuduntäyttävä pönö ole, mutta mielestäni onnistunut lintukuva kuitenkin. =)

  Minun käyttööni siis FF-kamera sopii, mutta uskon että moni lintukuvaaja on onnellisempi croppikameran kanssa. Varsinkin jos on kyse ilman kojua tms tapahtuvasta lintukuvauksesta, koska suurin osa ihmisistä tuntuu haluavan saada linnun mahdollisimman suurena kuvaan.

  -Janne

 2. Kiitos hyvästä vastauksesta.

  Olen itsekin miettinyt miten isompi etsin ja kapeampi dof vaikuttaisi kuviin. Pitäisi ehkä päästä keväällä päiväksi pariksi testaamaan D700sta jotta saisi käsityksen sen erosta nykyiseen D7000seen.

  Lintuja tulee vain eniten kuvattua helpon löytämisen vuoksi, mutta kyllä ne parhaat kuvat viime vuodelta olisivat olleet otettavissa täyskennoisellakin.

 3. Eihän D7000:kaan mikään huono runko ole! Kelpaisi kieltämättä omaankin kameralaukkuuni. =)

  Mutta tuosta objektiivista… Tuli niin hyvä tarjous Englannissa vastaan markkinoilta poistuvasta AF-S 200/2 VR:stä, että en voinut olla tarttumatta siihen. Olen aina hieman himoinnut tuota objektiivia, joten mietin että mielummin ostan sen halvemmalla nyt, kuin tulevaisuudessa monta tuhatta euroa kalliimmalla. Eroahan ei kuitenkaan ole kuin Nano pinnoitteet, aukon parempi VR ja hitusen muutettu AF/MF-nappi… joten I-malli menee minulla aivan täysin.

  -Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.