Verikorento – Ruddy Darter – Sympetrum sanguineum – Uusi laji lisätty galleriaan!

VerikorentoKuvaa klikkaamalla isompi versio verikorento galleriasta! Click picture to watch bigger version of the photo from the Ruddy Darter gallery!

Lisää sudenkorentoja! Tällä kertaa kuvissa poseeraa syyskorentoihin kuuluva harvinainen verikorento (Sympetrum sanguineum). Ensimmäinen havainto verikorennosta Keski-Suomessa tehtiin vasta viime kesänä, eli vuonna 2010! Onnittelut haviksesta Juhalle ja Pekalle! Verikorentoja on varmasti ollut Keski-Suomessa aiemminkin, mutta ongelmana on ollut etsijöiden puute!

Viime kesänä havainnot verikorennon osalta Keski-Suomesta eivät jääneet vain yhteen yksilöön, vaan myös kavereita ensimmäiselle havaitulle verikorennolle onnistuttiin löytämään. Näissä kolmessa kuvassa poseeraava yksilö ei ole ensimmäinen Keski-Suomesta löydetty verikorento, mutta on kuitenkin ainut jota itse kuvasin viime kesänä.

Loput kuvat täällä -> Verikorento galleria

-Janne

– — — o — — –

More dragonfly photos! This time I added some ruddy darter (Sympetrum sanguineum) pictures to my gallery! Summer 2010 was the first summer ever, when ruddy darter were found on the central Finland. Big congratulations for Juha and Pekka about their discovery!

There have been other ruddy darter individuals at earlier years for sure, but there haven’t been any searchers! This ruddy darter in these pictures, was not the first individual that were discovered in the last summer, but it was the only one individual that I photographed.

Other photos here -> Ruddy Darter gallery

-Janne

3 thoughts on “Verikorento – Ruddy Darter – Sympetrum sanguineum – Uusi laji lisätty galleriaan!

 1. Hieno kuva!
  Ajattelin sinulta kysyä tässä samalla, kun tytär haluaisi tilata fisheye linssin nikon d5000 kameraansa netistä, pitääkö ostaa joku erillinen sovitin kun hänellä on se 18-55 objektiivi

 2. Kiitokset!

  Mainitsit kalansilmä linssin, etkä objektiivia, eli tavoitteletteko objektiivin eteen (pääosin pokkareihin) tarkoitettua kiinnitettävää lisälinssiä? Vai oliko tarkoitus kuitenkin hankkia aivan erillinen kalansilmä objektiivi?

  Nuo lisälinssit tai lisäkkeet, kuinka niitä haluaakaan kutsua, kiinnitetään yleensä johonkin tietynkokoiseen suodinkierteeseen. Nikonin 18-55mm objektiiveissä suodinkierre muistaakseni on 52mm. Eli jos fisheye lisäkkeen kierre on eri, pitää väliin laittaa sovitteeksi step-up, tai step-down ring. Eli esmes 52mm -> 58mm rengas tms. Näiden lisäkkeiden ongelmaksi 1.5x croppi kameroissakin yleensä saattaa muodostua ns. pyöreä kuva… Toki se voi joskus olla haluttuakin. Tämän fisheye lisäkkeen esittelyvideolla demotaan kyseistä asiaa -> http://www.digitarvike.fi/product_details.php?p=1196

  Kuvanlaadullisesti ja käytön kannalta ehdottomasti fiksuin ratkaisu on oikea kalansilmä objektiivi. Ovat vieläpä suht fiksun hintaisiakin. Ja jos lopulta jää käyttämättömäksi, niin ovat aikas helppoja myydä esmes digicamera.netin myyntiosiossa. Tässä yksi hyvä vaihtoehto, jolla ei jää ns. mustia reunoja 1.5x croppi kameralla kuvattaessa. -> http://www.cyberphoto.fi/index_fi.php?/info_fi.php?article=8mmS

  -Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.