Laulujoutsenia ja mahtavia kelejä viikonloppuna!

Vihdoinkin tuli odotetut hienot talvikelit! Sunnuntaina kerkesin jopa hieman kameraa ulkoiluttamaan… Suuntasin voortin keulan hieman puolenpäivän jälkeen kohti tuttua koskikarapaikkaa iltavalojen toivossa. Keli olikin upea, harmi vaan että paikalle oli ehtinyt vasta yksi koskikara… ja sekin oli sijoittunut keskelle virtaa pieneen kivirykelmään joka oli kuvauksia ajatellen liian kaukana.

Vietin aikaani istuskellen rannalla. Jo viime talvelta tuttu käpytikka oli taas maisemissa, vähän väliä kuului naputus selkäni takana olevan suuren haavan latvuksesta. Tikka haki milloin mistäkin puusta käpyjä ja meni niitä haavan latvaan takomaan. Toivottavasti tikka laskeutuu joskus hieman alemmaksikin niin voi avautua kuvausmahdollisuudet. Ehkä olisi mahdollista laittaa tikalle läskinpala johonkin puun kupeeseen talveksi… pistetään harkintaan.

Mielessä pyöri jo kotiapäin lähtö… päätin kuitenkin että kun tänne asti ajoin, täällä ollaan. Autosta noustessani olin kuullut joutsenten ääntelevän toisella suunnalla, ja kerkesinkin toivoa että kumpa joutsenet tulisi vierailemaan virralla. Ja kuinka ollakkaan, vanha kuvauspaikka ei tuottanut pettymystä tälläkään kertaa… korviini kantautui ääni isojen lintujen veteen laskeutumisesta. Kävelin lähemmäs niemenkärkeä ja kolme joutsentahan siellä uiskenteli. Menin varovasti niemenkärjessä olevalle laiturille, josta mahallaan pääsin edes jonkinverran lähemmäs vedenpintaa kuvaamaan.

Joutsenet ruokailivat jonkun aikaa ruohikon tuntumassa noteeraamatta laiturilla makaavaa kameran ulkoiluttajaa. Otin jonkun kuvan paikalta ja päätin vaihtaa paikka jotta saisin joutsenet paremmin auringon ja itseni väliin. Rannalta löytyikin hyvä paikka ja tuli talven ensimmäiset ryömimisetkin harrastettua. Vastavalo oli niin suora ja vesi höyrysi sen verran että kameran af oli täysin kykenemätön toimimaan. Taas huomattiin että isompi, paremmin manuaalitarkennukseen sopiva etsin olisi poikaa. Nooh.. kuvia saatiin kuitenkin. Lopputulos on kuitenkin hieman pehmeä johtuen pitkälle välimatkalle mahtuvasta sumun määrästä sekä todennäköisesti manuaali tarkennuksesta. Pääsin jopa kuvaamaan joutsenten siipien räpyttelyt suorassa keltaisessa vastavalossa joutsenten peseytymisen päätteeksi… mutta en ole oikein tyytyväinen lopputulokseen. Katsotaan jos illalla saisin jotain kuvia vaikka esille.

Mutta nyt, takaisin työn pariin ,)

edit: kuva lisätty

Kuvaa klikkaamalla aukeaa isompi kuva!

Edit: Ottamiani Laulujoutsen kuvia löydät täältä -> Laulujoutsen – Cygnus cygnus galleria

-Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.