Suomalaiselle voitto kansainvälisessä IFWP-luontokuvakilpailussa.

Kyseiseen IFWP-kuvakilpailuun ei voi kuka tahansa osallistua, vaan kyseisen kilpailun järjestää Eurooppalaisten luontokuvajärjestöjen kattojärjestö IFWP. Vuosittain kilpailuun saa osallistua kukin jäsenmaa esiraatinsa tuomaroimilla kuvilla. Suomessa kilpailuun on perinteisesti lähetetty Vuoden Luontokuva kilpailussa pärjänneet kuvat. Viime vuonna Vuoden Luontokuva finalistien arvioinneissani kirjoitin seuraavasti ”Veikkaan että näillä kuvilla ei juhlita kansainvälisessä IFWP-kisassa, jossa Suomalaiset viime vuoden (2007) VLK-kuvilla oli aivan murskaavia.”, ja kuinkas sitten tänä vuonna kävikään??

Noh! Suomi vei koko kilpailun voiton Antti Leinosen ahma kuvalla! Kuvassa ahma seisoo rintamasuunta kuvaajaa kohti sivuttaisessa lumisateessa lumisine etukäpälineen. Kyseinen kuva oli viime vuoden VLK-kisassa kunniamainittujen kuvien joukossa… Hyvä kuva! Mitenkäs sitten muu Suomalais pärjääminen? Ennenhän Suomalaiset ovat ottaneet voittoja sieltä sun täältä kyseisessä kilpailussa! Noh! Muuta Suomalaismenestystä ei tällä kertaa ollut ollenkaan! Kuten vuosi sitten arvelinkin, ei tänä vuonna pahemmin juhlittu usean kuvan voimalla. Sarjavoittajista yksikään ei sijoittunut mitenkään tämän vuoden IFWP-kilpailussa!

Oikeastaan vähän tyhmää sanoa, että ehkä ensi vuonna pärjätään paremmin… koska nythän koko kilpailun voitto tuli Suomeen! Mutta sanotaan vaikka, että ehkä ensi vuonna on mahdollisuudet pärjätä useammassa sarjassa, kuin vain yhdessä! Mutta joka tapauksessa Antti on voittonsa ansainnut ja hänelle hurjan suuret onnittelut IFWP-voittonsa ansiosta! Kuten Olli vainio tuossa Luontotuvan IRC-kanavalla totesikin, ”Leinonen on kyllä hyvä esimerkki siitä miten pitkäaikainen panostus johonkin kuvausprojektiin rupeaa tuottamaan tuloksia…”. Eikä tuohon lausahdukseen kyllä voi kuin yhtyä!

Tämän vuotiset IFWP-kilpailun voittokuvat voit katsoa täältä
-> IFWP.net – IFWP competition 2009 results

-Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.