Wild Wonders palkintoreissu – Skotlanti – Päivä 1

Ajattelin hieman pitää reissun päältä reissupäiväkirjaa, toki sen mukaan miten on mahdollista. Eli että miten mistäkin pääsee netin ääreen. Tässä majapaikassa käytössämme on WLAN.

Aamulla kello soi paljon ennen kukonlaulua, ja ensimmäinen lentokone starttasi kello 06:10 Tikkakoskelta Helsinkiä kohti. Helsingistä matka jatkui Lontooseen, heathrown lentokentälle. Heathrowlla tapasin Norjalaisen nuorten sarjan voittajan Marcus Valeurin. Siitä yhdessä tuumin jatkettiin matkaa Gatwickin lentokentälle ja linja-autoa odotellessa tuli matkan ensimmäiset lintukuvatkin otettua. Itse tyydyin Panasonickin LX3 pokkariin, mutta Marcus tykitti kyllä aika messevän pulukuvan D3s + 14-24/2.8 yhdistelmällä, jahka oli hieman pidetty ensin haaskaa puluille. Se ilo kyllä loppui lyhyeen, koska puluja ei kuulemma saanut ruokkia.

Gatwickin lentokentältä matka jatkui sitten lentäen Skotlantiin Invernesin lentokentälle, Jossa Wild Wondersin Peter Cairns oli meitä ottamassa vastaan. Lentokentältä tulimme Peten luo ja Marcuksen kanssa meidän majoitettiin tälläiseen törkeän upeaan vierastaloon. Tässä ollaan nyt ainakin pari päivää.

Tamineet keretiin sijoittaa paikalleen ja sen jälkeen hieman kerettiin käydä auringonlaskuakin kuvaamassa tuolla rannassa. Ehkä voin sanoa saaneeni tälle vuodelle nyt sitten jo toisenkin maisemakuvan =) Eli kai voisin sanoa tunteneeni onnistuneeni. Hirmuisia vuoria ei kuvassa vielä ole, mutta etuala on aikalailla mielestäni kunnossa. Myös laskeva aurinko hieman väritti pilviä.

Nyt on syöty todella tukevasti ja taidan tämän kirjoittelun jälkeen lähteä nukkumaan. Olenhan tänään herännyt jo hieman ennen näljää, ja vaikka paikallinen aika onkin vasta kymmenen kieppeessä, niin koto Suomessahan kello tikittää jo puolta yötä. Onneksi aamulla ei tarvitse herätä Suomen aikaan, vaan ihan turvallisesti UK:n aikaan =)

Huomenna, jos keli sallii, lähdetään katsomaan kiirunoita kameran läpi. Toivottavasti onni suosii matkailijoita! Kiiruna olisi ehdottomasti todella mielyttävä lisä kuvagalleriaani muiden kanalintujen rinnalle!

-Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.