Wild Wonders palkintoreissu – Skotlanti – Päivä 2

Rakas päivä kirja, vai miten se meni…?

Nojoo… Kuten eilen mainitsinkin, tänään ohjelmassa oli kiirunoiden kuvausta. Ennen kiirunoiden kuvausta tosin tarvittiin aika paljon hien valutusta, koska kiirunat olivat kohtuullisella vuorella. Jos nyt en ihan väärin muista niin laki oli 1500 metrissä merenpinnasta katsottuna. Eli ihan oli kiipeämistä ja hangessa rämpimistä. Onneksi hanki kesti kävellä paikka paikoin. Kevyin kantamuksin lähdettiin, mutta johan kaiken hikoilun jälkeen harmitti kun jätin repusta 70-200mm obiskan kämpille.

Aluksi näytti ettei kiirunoita ole missään, ei äänen ääntä. Ainoastaan ympäristössä näkyi suht arkoja nummiriekkoja punateeriä(?) (red grouse). Kiirunoita kuitenkin löydettiin lopulta ja aika paljon kuviakin tuli otettua, vaikka kiirunat olivatkin jostain syystä hieman normaalia arempia. Ehkä kelillä oli vaikutusta asiaan. Onneksi tuli kaksi 16 gigan korttia otettua matkaan ja läppäri mihin noita voi tyhjätä. Kuvia on tyyliin kiiruna edestä, kiiruna takaa, tässä kiiruna lentää.

Kiirunoiden lisäksi jokunen kuva noista punateeristä tuli kortille… Ja ei lintuja, ettei myös nisäkkäitä. Koko päivä yritettiin etsiskellä vuorijäniksiä (mountain hare, en tiedä onko sama kun meidän joku malli), ja autolle päin tullessa Peter Cairns onnistui yhden bongaamaan. Siitähän sitten saatiin myös jotain kuvia. Hyvällä tuurilla huomenna tulee kuvia noista jänösistä lisää, koska kolmannen päivän pääaiheena on juuri tuo Moutain Hare. Petellä on huomenna jotain menoa, niin Mark Hamblin lähtee näyttämään Marcukselle ja minulle taas vuoria… Toivottavasti ei ole hirmuisesti huomenna jalat jumissa viime kapuamisien johdosta, sillä edessä on kai joku parin tunnin kipuaminen tms…

Näihin tunnelmiin…

-Janne

3 thoughts on “Wild Wonders palkintoreissu – Skotlanti – Päivä 2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.