Wild Wonders palkintoreissu – Skotlanti – Päivä 3

Kolmannen päivän aamu alkoi harmaana ja säätiedotuskin lupaili iltapäivälle vesisadetta. Aamupalan jälkeen suuntasimme kuitenkin kulkumme oravakojuun! Kyllä oravakojuun! Orava on nimittäin täällä Skotlannissa pikkasen verran harvinaisempi kuin koto Suomessa. Oravakuvia saatiin kahdesta eri yksilöstä. Ihan nättejä pähkinänsyönti häntä niskassa nätillä oksalla istumis pönöjä. Näillä kehtaa jo orava galleriaa kotisivuillekin rakentaa. Oravakuvauste yhteydessä tuli toki myös jotain tinttikuvia.

Puolenpäivän kippeissä oli sitten ohjelmassa siirtyä pupukuvauksiin. Mountain hareksi noita kutsutaan, ja latinankieliseltä nimeltään lepus timidus, eli sama elikko kuin meidän metsäjänis. Rusakkokuvia minulla ennestään vain oli, joten uusi laji on aina tervetullut.

Kuten eilen jo mainitsinkin, tiedossa oli kiipeämistä. Aamulla jaloissa tuntui selvästi jo edellisen päivän vuorille kipuamiset, ja kyllähän se kipuaminen metsäjänisten luo otti koville. Meikäläinen kun ei ole mikään kestävyys urheilija tyyppi… edes ruumiinrakenteeltaan. Mutta ylös päästiin!

Koskaan en ole kokenut sommittelua yhtä vaikeaksi kuin tuolla vuorella. Siellä nimittäin tuuli ihan aikuisten oikeasti. Päästäni törröttää tällä hetkellä tälläinen tosi lyhyt sänki, josta pipon saa aina repia irti… mutta välillä sai oikein piposta pitää kiinni kun tuuli meinasi sen viedä. Kun tuuli on tuota luokkaa, se hieman myös tarraa kiinni 500mm objektiiviin! Tuuli kun oli aika puuskittaista niin obiska ns. souti ja huopasi ees taas kun sitä yritti pitää paikallaan. Kovan tuulen lisäksi toverinamme oli myös vesisade. Ja voinkin todeta, että tuon reissun perusteella uskaltaisin lähteä D3s + AF-S 500/4 VR:n kanssa keliin kun keliin! Sääsuojaus toimii!

Aikas hyvin siellä vuorella metsäjäniksiä sitten oli, ja kuviakin tuli otettua. En tosin ole vielä niitä hirmuisesti käynyt läpi, koska uni tuli eilen illalla aika nopeasti vieraaksi. Sen takia siirsin tämän blogikirjoituksen kirjoittamisenkin tähän neljännen päivän aamuun.

Hetkisen päästä aamupalalle, ja sitten taas kojuilemaan hitusen. Kojuilun jälkeen ohjelmassa hieman metsokuvauksia ja sen jälkeen muutto Alladaleen. Alladalessa pitäisi myös käytössä olla wlan, joten ”päiväkirjapäivitykset” jatkuvat toivonmukaan.

Florianille lähettelimme Saksaan jotain kuvia tuossa kakkospäivän iltana, ja hän olikin jo kuvista tehnyt pienen blogikirjoituksen Wild Wondersin blogiin… Tuon blogikirjoituksen löydät täältä -> Linkki

-Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.