Arca-Swiss kiinnitysjärjestelmä!

Uusi artikkeli näki vihdoinkin päivänvalon! Idea artikkelin kirjoittamiseen juontaa monista sähköpostilla saamistani Arca-Swiss kiinnitysjärjestelmää koskevista kysymyksistä. Artikkelin olemassaolo ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö minulle saisi edelleen lähettää sähköpostia asian tiimoilta… Kohtuu usein myös blogiini tullaan ”Arca-Swiss” hakusanalla…

Teksti on tuttua ajatuksen virtaa ja varmasti kirjotusvirheitäkin sinne on voinut lipsahtaa… mutta tärkeintähän on että asia tulee selville.

Artikkeli löytyypi täältä -> Linkki

-Janne

5 thoughts on “Arca-Swiss kiinnitysjärjestelmä!

 1. Siirryin hiljattain itsekin käyttämään A-S -kiinnitysjärjestelmää. Päädyin monopodissani samanlaiseen ratkaisuun ja ostin 234-tilttipään. Ongelmana tosin oli se, ettei tilttipään harmaata kiristyspyörylää saa käsin niin kireälle, etteikö se aukeaisi helposti ja Wimberleyn klämppi liikahtelisi. Otin harmaan muovipalan kokonaan pois, käänsin ruuvin toisinpäin käyttääkseni tukevampaa 3/8″ ruuvia ja kiristin jakoavaimella. Nyt on niin että pysyy!

  Arca-Swiss käyttöjärjestelmä -jutussasi ei mainittu, että Wimberleytä ja Arca Swissia saa myös Suomesta. Niitä myy Tampereella Suomen Luontokuva Oy. (ks http://www.luontokuvaus.fi/luontokuva/)

 2. Itselläni se on pysynyt sillä harmaalla jutullakin kiinni. Taisin hieman vääntää sitä meisselillä tms tiukemmalle vasten tilttipään runkoa. Mutta myös Wimberleyn C-10 klämpissä oleva pyörimisen estävä ruuvi auttaa jonkunverran. Ruuvia siihen tosin alunperin haaveilin. RRS esimerkiksi myy ihan asennussarjoja tuohon tilttipää + klämppi asennukseen… eli tulee ruuvi, prikka jne…

  Tuo Luontokuva Oy jäi tosiaan tuossa hötäkässä pois artikkelista. Voisin sen oikeastaan sinne lisäillä pikimmiten. Parille viimeiselle sivulle mahtuu oikein mainiosti!

  Kiitokset kommentista!

 3. Kiitokset selkeästä Arca-Swiss artikkelista. Se auttoi kovasti, kun päivitin kiinnitysjärjestelmää vastaamaan kameran kokoa.

  RRS:llä on nykyään tilttipää MH-01-Pro (http://reallyrightstuff.com/tripods/04.html). Siihen pikakiinnitysalusta takertuu huomattavasti tiukemmin kiinni kuin Manfrotton 234:een sillä nastat estävät pikakiinnitysalustaa pyörimästä.

  MH-01-Pro:lle luvataan paljon enemmän kantavuutta kuin 234:lle. Toki hintakin on melkein kymmenkertainen 234:een verrattuna.

 4. Ollos hyvä vaan!

  Tuota tilttipäätä olen aina sillon tällöin katsellut… oisihan se vaan hyvä peli. Nykyinen manffin tilttipää alkaa osoittaa pikkuhiljaa uupumisen merkkejä… Se siihen päälle liimattu muoviläpyskä lähti viime kesänä jo irti. Kiinnitysalustan stop-ruuvi kun vielä siihen kumiin ottaa kiinni niin pyörimäänhän se alkaa. Pitäisi varmaan porata pieni reikä mihin stop-ruuvi ottaisi kiinni niin voisi taas pysyä paikallaan.

  En kyllä ymmärrä kuinka tuo manffin kantavuus on mitattu… Oisko tiltattu neljäänkymmenen viiteen asteeseen tms ja ilmoitettu se mikä paino siinä pysyy? Toisaalta kun se on ruuvi kiinnitteinen, niin se mikä siinä pysyy on ihan käyttäjän kyynärvarresta kiinni =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.