Canon EOS 1Dx julkaistu!

Canon julkaisi tänään uuden ammattirunkonsa, joka kantaa nimeä Canon 1Dx ja on kuin buustattu Nikon D3s! Runko näyttää paperilta siltä kuin mitä moni on toivonut Nikon D4:sen olevan, ja itsenikin mielestä 18Mpix on aika kiva. Ehkä Canon on tehnyt hieman analyysiä mikä vetää, ja tulee nyt takaisin peliin… RYTINÄLLÄ! Mutta mielenkiintoista on nähdä että jatkaako Nikon enää viitoittamallaan tiellä? Toivottavasti, mutta uusimmat D800-huhut ainakin viittaavat vahvasti megapikseli-vetoisuuteen. Mutta ilman enempiä lätinöitä! SPEKSIT!

Canon EOS 1Dx

– FF-kenno
– 18.1 megapikseliä
– Dual DIGIC 5+
– ISO 100-51200 Natiivi herkkyydet (+50, 102400, 204800)
– 100,000 Pixel RGB valonmittaus sensori
– 61 tarkennuspistettä
– 21 f/5.6 ristikkäissensoria
– 20 f/4 ristikkäissensoria
– 5 f/2.8 ristikkäissensoria
– 12 kuvaa sekunnissa
– 400,000 laukauksen sulkimen kesto
– Ethernet liitäntä
– Saatavilla: Maaliskuussa 2012
– Hinta: 6800 dollaria

Lähde: Canonrumors.com

Kaikenkaikkiaan oikein kivat speksit, kelpaisi jopa mulle! Hieman salaa toivoin D700 jatkajan olevan tuollainen pikseleiltään ja herkkyyksiltään. Paha tietysti sanoa vielä mitään herkkyyssuorituskyvystä, mutta kyllähän se varmasti on enemmän kun kohdallaan!

Nyt on mielenkiintoita nähdä, milloin Nikon saa D4:sensa markkinoille, sillä tämähän tulee pihalle vasta maaliskuussa 2012!

Lisäys!

Virallisen julkistuksen mukaan uusi Canon EOS 1D x runko tulee korvaamaan aiemmat 1D sportti- ja 1Ds studiorungot. Joten nyt on tapahtunut se kauan puhuttu ykkössarjan yhdistyminen. Saas nähdä kuinka Canon hoitaa suuret megapikselit, eli jääkö se 5d mark III harteille? Vai tuleeko vitosesta kokonaan oma studiosarjan pro-kamera?

Virallista tietoa -> Dpreview.com – Canon 1D x

-Janne

5 thoughts on “Canon EOS 1Dx julkaistu!

 1. Just kun minä olin päättänyt että pitää vaihtaa täyskennoon ja se olisi tietysti 5D mkIII, jota nyt sitten saa varmaan odottaa vuoden. Tosin siitä huhuillaan jotain 32 MP sensoria mikä ei todellakaan kiinnosta minua, olisin ihan tyytyväinen tähän 18 MP kennoon. Pitäisköhän alkaa säästämään että saa tämän 1Dx:n, hieman overkill minun tasolle mutta jos 40D on kestänyt jo 4 vuotta niin 1Dx:llä menee takuulla… no, ainakin ne samat 4. 😀

 2. Heh… Puoli vuotta voi mennä joo. Mutta eipä tuokaan runko ole vielä silloin edes saatavilla. =) Voi hyvinkin olla 5d3:Sen kanssa samaan aikaan kaupoissa.

  1dx on varmasti ihan kiva runko, mutta itse en kyllä noin paljon kameraan kykenisi sijoittamaan, varsinkin kun noissa pro-rungoissa hinnat tuntuu tulevan alas että hippulat vaan vinkuu! Mua on pikkusen alkanut kutkuttaa tuo Nikonin huhuttu 36 megapikselinen D800. Hidashan se on sarjatuleltaan, mutta ehkä mä sillä pärjäisin. Tollasen 36 mökäpikkelssi filen kun pienentää 12 megapikseliin (löytyy nyt mun kamerasta) niin kohina häviää aika tehokkaasti. Mut saapi nähdä mitä sieltä tulee. =)

  -Janne

 3. Juu se on kyllä totta että jos 32-36 MP:n täysresokuvissa näkyy kohinaa niin pienentämällä kaunistuu. Mutta ongelmaksi jää se huiman kokoinen alkuperäinen RAW, eli levytilaa menee nopeesti… no, eihän nuo kovalevyt ja muistit niin kalliita enää ole, mutta ei viittis ihan kaikkea laittaa uusiksi kameran takia. Jotenkin sellainen olo että ei voi voittaa, otti minkä tahansa kameran niin jotain pitää uhrata (=enemmän tai vähemmän rahaa 😀 ).

  Jännä nähdä mitä sieltä Canonilta sitten seuraavaksi tulee…. 🙂

 4. Morjesta, nyt on ihan pakko sanoa tähän väliin, että mielestäni suurien Mpix-lukujen haaliminen on täysin turhaa, jos kennojen fyysiset koot eivät kasva samassa suhteessa. Pikselikoot nimittäin pienenevät, joten diffraktio vaikuttaa entistä suuremmalla aukolla kuvanlaatuun. Otetaan esimerkkinä 7D, (18mpix,1.6 kenno), muistaakseni aukolla f/6.3 tai f/7.1 ja sitä pienemmillä kuvanlaatu huononee huomattavasti, kun taas 400D:llä (10mpix,1.6 kenno) vasta aukolla, pienemmällä kuin f/11 kuvanlaatu alkaa huonontua diffraktion takia. Tuo 18mpix ei kuulosta pahalta täyden kennon kamerassa, mutta itse olisin ottanut 7D:n mielummin 10 tai 12mpix kennolla. Nuo yli 20 ja 30mpix kennot kuulostaa aivan älyttömiltä, koska diffraktion lisäksi myös linssien tulee olla parempilaatuisia ja vaatimukset siihen nostavat niiden(kin) hintaa.

  muutama linkki asiaan liittyen:
  http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/diffraction-photography.htm
  http://www.secondpicture.co/blog/diffraction_with_small_apertures.html

 5. Moi Jokke!

  Juu kyllähän diffraktio vaikuttaa, mutta että milloin se alkaa vaikuttaa niin paljon että se alkaa vaikuttamaan normaaliin valokuvaukseen on taas yksi asia muiden joukossa.

  Toki 7D:ssä diffraktio vaikuttaa suuremmilla aukoilla kuin esmerkiksi antiikki 5D mk1:sessä, mutta jos ei mennä ihan pienimmille aukoille, niin aika merkityksettömistä asioista on kuitenkin kyse jossei kuvia räknätä 100% koossa vieri vieressä. Mielestäni diffraktiota tärkeämpää esmes himmennystä vaativissa makrokuvissa on se, että terävyysalue on riittävä… Ja toki monessa muussakin asiassa syväterävyysalueen hallinta on suuremmassa merkityksessä kuin diffraktion aiheuttama pienien yksityiskohtien häviäminen.

  Mielihyvin kelpuuttaisin itselleni 36mpix FF-rungon. Diffraktiota ei ilmiönä tietenkään voida poistaa, mutta AA-filsuilla jne saadaan taiottua lisää resoluutiota peliin jolloin diffraktiosta huolimatta lopputulos on entistä parempi.

  Esmes tällä sivulla on nähtävissä kuinka paljon AA-filsun korvaaminen toisenlaisella parantaa resoluutiota -> http://www.maxmax.com/nikon_d700hr.htm

  -Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.