Canon EOS 550D / Rebel T2i – Canon julkaisi uuden digijärjestelmäkameransa

Ihme aikoihin Canon alkanut julkaisemaan näitä uusia kamojaan… yleensä ne tuli aina aamulla seitsemän kieppeessä, mutta nyt viimeisimmät tulleet keskellä päivää. Nooh, toivottavasti Nikon pysyy huomenna normi ajassa =)

Mutta mutta! Canon siis julkaisi 500D-mallin korvaajan, joka on nimeltään Canon 550D (Rebel T2i). Uutukaiseen on mm. vaihdettu uusi 3:2 LCD näyttö entisen 4:3 suhteen näytön tilalle… samalla näytön pikselimäärä on kasvanut 920k pikselistä 1040k pikseliin. Uusi 18 megapikselinen kenno, joka ei kuitenkaan tietojen mukaan ole sama kenno kuin Canonin 7D digijärkkärissä. Kennon lisäksi, myös valonmittaus on uudistunut, ja vaikkei kenno olekkaan sama kun 7d:ssä, niin uusi valonmittaus on, eli sama 63 alueinen TTL mittaus löytyypi. Uutukaisen video-ominaisuuksia on myös parannettu, ja nyt videoita on mahdollista kuvata useammilla fps nopeuksilla.

Mutta ei jotain hyvää, ilman jotain huonoakin. Entisestäänkin pieni bufferi on pienentynyt, ja nyt siihen mahtuu entisen yhdeksän RAWin sijasta ainoastaan 6 RAW-kuvaa. Samaan syssyyn sarjakuvaus nopeus on noussut noin puolella kuvalla sekunnissa lukemaan 3.7 fps, eli bufferi loppuu entistäkin nopeammin. Sen lisäksi myös pystykuvauskahva on saanut uuden BG-E8 mallimerkinnän, vanhan mallin yhteensopivuudesta ei vielä tietoa.

Speksejä
-18.7 megapikselinen kenno
-Herkkyydet: iso100-6400 (laajennus iso12800)
-63 alueinen valonmittaus
-3″ LCD, 3:2, 1040k pikseliä
-Video: 1080p (24,25 tai 30 fps)
-3.7 kuvaa sekunnissa (6 RAW / 34 JPEG)
-SD/SDHC/SDXC muistikortit
-Koko: 129.5 x 96.5 x 76.2mm
-Paino: 530g
-Hinta: $799.99 (runko)
-Saatavuus: Maaliskuu 2010

-Janne

4 thoughts on “Canon EOS 550D / Rebel T2i – Canon julkaisi uuden digijärjestelmäkameransa

 1. 18.7 megapikseliä APS-C kennossa! Buu! Kaksi vaihtoehtoa:

  1) Canon ei ole vielä oppinut että isompi MP-luku ei ole yhtä kuin parempi kuvanlaatu
  2) kuluttajat eivät ole vielä oppineet että isompi MP-luku ei ole yhtä kuin parempi kuvanlaatu

  Noh, minä pidän rahani ja jatkan kuvaamista vanhalla 10 MP:n rungolla. Toimii hyvin. 😀 Mutta samalla haaveilen että Canon lopettaa tuon megapikselimegalomanian ja kehittäis tälle 40D-rungolle jatkoksi 10-12 MP:n sensorin jonka kohinaominaisuudet on täyden kennon luokkaa. Luulisi että tekniikka siihen on jo olemassa, nyt puuttuu enää Canonilta tahto tehdä se!

 2. Tuntuu että Canon pyrkii vaan pitämään sen tietyn kuvanlaadun, eikä lisäämään sitä. Mutta lisäämällä pikseleitä Canon voi myydä runkoja yhä uudestaan ja uudestaan niille ihmisille jotka pikseleiden perässä juoksevat.

  Aika paljon kuitenkin törmää vieläkin siihen, että ”Ai sulla on vaan noin vähän pikseleitä, tässä mun kamerassapa onkin näin ja näin paljon… ja tää oli vielä halvempikin!”-juttuihin =)

  Itse olen myös ollut ihan tyytyväinen näihin kamerani kaikkiin kahteentoista megapikkelssiin… tosin, en voi kieltää etteikö pari kertaa olisi tullut fiilistä että hieman voisi enemmän vielä pikseleitä olla.

  Jos d700 kohinat pysyisivät ennallaan, niin hyväksyisin kyllä pikseleiden noston vaikka juuri tuohon 18mpixiin =)

  -Janne

 3. Valitettavaa rahastusta Cannonilta. Olisi riittänyt ohjelmisto päivitys Canon 500D kameraan. (Ei muuten ole tullut yhtään ohjelmisto päivitystä kyseiseen malliin). Tällä ohjelmistopäivityksellä olisi saatu nämä videokuvaukseen tahallaan tehdyt rajoitukset poistettua. 500D kennossa on jo aivan riittävästi pikseleitä. Lisä pikseleillä saadaan vain lisää kohinaa kuvaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.