Haastattelu: PMA2010 : Nikonin kuulumisia

Dpreviewissä on nyt julkaistu PMA-messujen yhteydessä tehtyjä haastatteluja. Sigman jonkun pomon haastattelua hieman jo sivusinkin tuossa edellisessä blogikirjoituksessani, mutta nyt on vuorossa Nikon. Haastattelussa oli Nobuaki Sasagaki, joka toimii General Managerina myyntipuolella Nikon Imaging:ssa.

Heti alkuun haastattelussa todetaan Sasagakin tuumanneen että ”Nikon D3s:ssä korkeimmaksi prioriteetiksi asetettiin korkeiden herkkyyksien suorituskyky”, joka varmaan kenelläkään ei ole jäänyt epäselväksi, mutta heti perään Sasagaki tuumaa että ”Tulevaisuuden kameroissa tulee olemaan parempi ’tasapaino'”. Tällä tasapainolla Sasagaki viittaa pikselimäärän ja ISO-herkkyyden tasapainoon. Toivottavasti Nikon kuitenkin säilyttää linjansa ja pitää markkinoilla rungon jossa on hyvä, vai pitäisikö sanoa ylivoimainen korkeiden herkkyyksien suorituskyky, eikä lähde megapikseli kilpailuun mukaan.

Mr Sasagaki sanoo myös että ”Nikon tulee lähitulevaisuudessa laajentamaan DSLR valikoimaansa”, mutta ei suostu menemään yksityiskohtiin tässä asiassa. Vihjaa kuitenkin että yhtiöllä on ”hyviä uutisia” enthusiast DSLR asiakkailleen. Eli tulossa on joko D300s tai D700 jatkaja, tai jotain muuta samaan segmenttiin istuvaa.

Peilittömistä kameroista puhuttaessa, mr Sasagaki kieltää että niistä olisi uhkaa heidän ”halvan sarjan” digitaalijärjestelmäkameroilleen. Hänen mielestään kyseinen uusi segmentti on ”mahdollisuus” kaikille kameravalmistajille, ei pelkästään Nikonille. Kysyttäessä häneltä, aikooko Nikon liittyä tähän uuteen segmenttiin? Hän toteaa että peilittömät kamerat ovat yksi vaihtoehto, muttei kuitenkaan ainoa vaihtoehto. Uskoo kuitenkin että joillain markkina segmenteillä peilittömistä kameroista tulee ”normi”, mutta ei kuitenkaan kaikilla.

Lopuksi mr Sasagakilta tiedusteltiin meinaako Nikon uuden AF-S 16-35/4 VR:n myötä muodostaa kokonaisen linjan pienempiä, hieman halvempia, kiinteällä valovoimalla varustettuja objektiivejä. Kysymykseen hän toteaa vain, että ”jos asiakkaan haluavat, me tulemme tarjoamaan”.

Eli ihan mielenkiintoista nähdä mihin homma menee ja mikä runko sieltä on tulossa. Tämä kyseinen haastateltu herra on sama mies, joka tuumasi 24/1.4 ja 16-35/4 VR rellujen yhteydessä ”We will have several large aperture prime lenses and light compact zoom lens this year”. Eli että tänä vuonna tulisi usea suuren aukon omaava kiinteäpolttovälinen objektiivi sekä kevyt zoom objektiivi. Tämä oli käännös muistaakseni Japanin kielestä tms, joten onko tuo zoom linssi yksikkö, vai alkuperäisessä kielessä monikko… sitä en osaa sanoa. Mutta eiköhän se vuoden loppuun mennessä nähdä. =)

Haastattelu löytyypi lontoonmurteella täältä
-> Dpreview – Nikon will provide ’better balance’ of ISO and resolution

-Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.