Joskus järjestelmäkamera on vaan liikaa…

Järkkäriä ei aina viitsi rontata matkassa… se painaa, eikä se oikeen taskuunkaan mene. Ja kaikenlisäksi kun pojasta pitäisi äkkiä saada kuva kun se taas kerran voimailee kantamalla potkuautoaan tms niin eikö järkkärin keulilla ole tyyliin 300mm tuubi. Eli tarve jollekin kivalle taskupokkarille oli…

Jonkun aikaa tuli tutkailtua kaikennäköisiä testejä pikkupokkareista… Ja eilen sitten koko perheen voimin hilpastiin paikalliseen Giganttiin. Sieltä matkaan tarttui Panasonicin DMC-TZ3 kamera (tietysti mustana, koska musta on se THE VÄRI nykyään eikä mitään kalkkilaivan kapteeneja tueta).

Manuaali toimintoja kamerasta ei oikeastaan löydy, kyseessä on siis täysi räpsyttely kamera… siihenhän se on hankittukkin. Tärkeimpinä ominaisuuksina voisi listata pieni koko (menee taskuun), kohtuu ohut (vaikka laaja polttoväli alue), kuvakulma 28-280mm, kuvanvakaaja, auto ISO, kohtuu nopsa tarkennus, ei liikaa pikseleitä, 3″ näyttö…

Hieman panasoniccia on mollattu kovan kohinanpoiston takia menetetyistä yksityiskohdista, mutta tarkoitus ei ole tehdä kamerasta tulevasta seitsemän megapikselin kuvasta mitään hirmu printtejä vaan luultavasti kaikki tulee olemaan niitä kymppikuvia… siihen kuvanlaatu riittää oikein hyvin! Kyseisen kameran pitäisi testien mukaan olla monipuolisin hintaluokassaan…

Hieman olen suunnitellut sellaista pientä tekniikka osiota kotisivuilleni, joten sinne voisin pientä kohinatestiä ja kohinanpoisto juttua laittaa jossain vaiheessa…

Tässä vielä parit linkit testeihin ko. kamerasta…

>> Imaging-resource.com

>> dcresource.com

>> dpreview.com

-Janne

6 thoughts on “Joskus järjestelmäkamera on vaan liikaa…

 1. Hyvin puhuttu. Itsekin haluaisin harrastaa valokuvausta laadukkaalla instrumentilla, mutta järjestelmäkamerat eivät käy. Miksi? Koska ne eivät tarvittaessa kuvaa videota. Lapsiperheelliselle videoiden kuvaus on arkipäivää, eikä kahta kameraa ryhdy todellakaan kantamaan. Kuitenkin still-kuvaus on pääasiana, joten videokameraa en ole kiinnostunut hankkimaan.

  Lisäksi kiinnostus kuvaamiseen ei ole niin suurta, että jaksaisi pelata eri linssijärjestelmien kanssa.

  Valitettavasti laadukkaat pokkarit ovat harvassa, varsinkin kun kaipaisi laajakuvaominaisuutta. Ja mahdollisimman vähäistä kohinaa hämärässä.

 2. Sama vika Hartikaisella, eli pitäis löytää ”uusi” pokkari paikkamaan vanha Canon S70 joka tekee varsin ”pehmeää” jälkeä (syynä taitaa olla nimenomaan kohinanpoisto) ja aina ei tosiaankaa voi/jaksa kantaa DSLR satsia mukana, puhumattakaan että tyttäret ei sitä edes osaa käyttää, vielä.
  Kerro ihmeessä kokemuksia Panasonicista, itseäni se kiinnostaa tuon polttovälin ja varsinkin laajiksen osalta.
  T. Kimo

 3. Hyvän videokuvauksen unohdinkin tuossa tekstissäni mainita… se varmasti tulee tarpeeseen suurien hetkien tallennuksessa.

  Kuvanlaadusta olen samaa mieltä! Eikä kuvanlaatua ainakaan paranna jatkuva pikselien lisääminen nuppineulanpään kokoiselle kennolle. Mielestäni pokkarien kehityssuunta on suoraansanottuna huono… ja kameravalmistajien ainut päämäärä on vaan nyhtää kaikki rahat kuluttajilta pois naurettavilla megapikseleiden lisäyspäivityksillä.

  Mielestäni Fujin F31fd oli edistyksellinen ja fiksu laitos kuvanlaadun suhteen… hieman normaalia isompi kenno ja vain kuusi megapikseliä. Tosin vähän aikaa sittenhän se poistui markkinoilta uuden 12Mpix version tieltä. onhan siihen nyt lisätty myös kuvanvakaaja ja hieman laajempi widepää… Mielestäni fiksumpi päivitys olisi ollut lisätä vaan kuvanvakaaja jne entiseen runkoon.

  Jos kuvanlaatu on pääkriteeri niin kannattaa ehdottomasti katsella fujin kameroita läpi… ehkä sieltä joku helmi voisi vielä nousta pinnalle. Itse olen tutkinut vain näitä taskukokoisia kameroita ja isommat pokkarit ovat jääneet täysin huomiotta. Myös Canonin uusi G9 voi olla fiksu vekotin.

  Vaikka itse olenkin aikamoinen pikselin nysvääjä, päätin tämän kameran kohdalla joustaa ja panostaa kuvanlaadun suhteen enemmän monipuolisuuteen. Vastaavaa kameraahan ei tällä hetkellä markkinoilta taida löytyä.

  -Janne

 4. Tämä megapikselimegalomania ärsyttää minuakin. Syynä ei pelkästään ole kohinan kasvu, vaan myös tiedostojen kasvu. 6-8 Mpix olisi minulle riittävästi, eipä tuo monitori (pääasiallinen kuvankatseluväline) näytä kuin 1600×1200.

  Canon G9:stä pitäisi saada markkinoille 8 Mpix versio, 28 mm laajakuvalla. Siinä olisi kunnon kamera. Itse odottelen Canonin lisäksi, mitä saa aikaan Fujifilm, jos vaikka 9100:lle tulisi kuvanvakaimellinen seuraaja…

 5. Eilen postimies kiikutti kotiin Fujin F31fd:n ja ihan hyvältä vaikuttaa. Taisi olla todellakin viimeiset hetket saada tuo, koska pixmanian listoilta malli poistui samantien tilauksen jälkeen :). Videotakin pitäisi päästä testaamaan kunhan saan ruuvattua tuon rakkineen moottoripyörän selkään.

 6. Onneksi olkoon uudesta lelusta! Itse katoin että niitä olisi vielä jossain ollut joku viikko takaperin… mutta hinnat oli aika huimia verrattuna siihen että sitä myytiin 220 euroon ihan yleisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.