Lisää virallisia D3 sample kuvia.

Tällä kertaa tarjoajana on Nikon USA.

Kuvat löytyypi -> täältä

Koripallokuvassa iso6400:sella herkkyydellä näyttäisi ihokarvat jo hieman katoavan, mutta kohinat  kuitenkin yllättävän hyvin hallinnassa. Kuitenkin iso6400 näyttää täysin käyttökelpoiselta enkä arastele sitä käyttää niissä olosuhteissa joissa sitä tarvitsee. Se on kuitenkin kaksi aukkoa (1/10 -> 1/40) nopeampi kuin iso1600 ja mahdollistaa varmemmin tärähtämämmättömän kuvan saannin tuetullakin 300/2.8 vr objektiivilla. Omien kokemusten mukaan 1/10 jne alkaa olemaan sen verran pitkiä valotusaikoja että maassa makaamalla ja vähänkin huonolla tuella kuva todella helposti tärähtää… kaksi aukkoa siihen tulee mielestäni oikein tarpeeseen. Metson soitimella uskon ”uusista” herkkyyksistä olevan oikein paljon hyötyä.

Myös iso1600 näyttää oikein hyvältä apinan naamakuvassa! Yksityiskohtiakin vielä näyttäisi piisaavan… ihohuokoset erottuvat vielä aika kivasti. Pari kuvaa mielenkiintoisesti otettu myös AF-S 400/2.8G EF-ID VR + TC-17EII telejatkeella… hyvältä kuvanlaatu näyttääpi. Saas nähdä että pitäisikö sitä ostaa pätkäyttää tuo 1.7x telejatkekin nykyisten 1.4x- ja 2x-telejatkeiden kaveriksi… Pääsisi tekemään vähän testiä, miten mikäkin suoriutuu…

-Janne

2 thoughts on “Lisää virallisia D3 sample kuvia.

  1. Minulla oli jonkin aikaa käytössä TC-17E II, mutta myin sen pois parin testin jälkeen. Kuvanlaatu osoittautui selkeästi huonommaksi kuin 1.4x telekonvertterilla, mutta etu polttovälissä jäi marginaaliseksi. 1.7x telekonvertterin piti olla kätevä kompromissi, mutta lopulta kävi ilmi, että se ei loistanut oikein missään. 1.4x telekonvertteri + hieman rajausta osoittautui paljon käytännöllisemmäksi vaihtoehdoksi.

    Sama tuntuu pätevän 2x telekonvertteriin, joten kannattaa harkita tarkkaan. Yleinen konsensus vaikuttaisi olevan, että 1.4x telekonvertteri + rajaus tarpeen mukaan on parempi kuin 1.7x ja 2x telekonvertterit.

  2. Mitä pikaisesti tuota TC-20E II jatketta kokeilin D70 rungon kanssa, niin päälimmäiseksi jäi mielikuvaksi että se on huonompi mitä Canonin vastaava. Kuvanlaatu täydellä aukolla tuntuisi heikkenevän hieman enemmän mitä EF 300/2.8L IS USM + 2x II yhdistelmällä. Ajattelin tuon Sigman 150mm macron takia hankkia testiin myös Sigman 1.4x ja 2x DG-telejatkeet. Voi sitten pitää kunnon telejatke testi peijaiset. Saas nähdä miten Nikonin jatkeet pärjäävät! Nikonin edustaja manaili tuota 1.7x telejatketta ja mollasi sitä jopa 2x:ää huonommaksi kuvanlaadullisesti. 2x telejatkeellehan on normaalia kontrastin huononeminen jne… mutta silti se ainakin Canonissa kaivaa enemmän yksityiskohtia kohteesta esille verrattuna 1.4x telejatkeeseen.

    Aika paljon netissä on puhetta että joku jatke käy paremmin johonkin Nikonin linssiin ja toinen taas toiseen… ja kun on tälläinen kovapää niin pakkohan ne on testata. Onpahan sitten ainakin omakohtaista kokemusta…

    Testit vasta kuitenkin sitten FX-kennolla jotta saadaan reunapiirtokin piipattua oikein kunnolla…

    Kiitokset joka tapauksessa mielipiteestä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.