Mikä muistikortti Nikonin D3 rungolle?!?

Japanilainen Capa kameralehti oli testannut esituotanto D3-rungolla kirjoitusnopeutta eri compactflash muistikorteille. Yksi kortti kameraan, JPG Fine kuvanlaaduksi ja sarjaa niin kauan että kamera alkaa takertelemaan… sitten laskettiin kuvien määrä. Kaikki testissä olleet kortit olivat neljä gigaisia.

Tällästä tuli…

 • Sandisk extreme IV ducati edition – 77 kuvaa
 • Sandisk extreme IV – 68 kuvaa
 • Lexar pro 300x – 50 kuvaa
 • Sandisk extreme III – 35 kuvaa
 • Transcend 266x – 35 kuvaa

Harmittavaa ettei testiä ollut suoritettu myös NEF:feillä… tai ainakaan en netin syövereistä mistään löytänyt mainintaa asiasta. Huomattava ero korteilla kuitenkin on… Itseltäni löytyy neljän gigan Sandisk extreme III, joka testissä kyllä suoriutui luvattoman huonosti verrattuna kärkipäähän… Sportti kamerasta kun on kyse niin joutuu melkein alkaa katsella jotain nopeampaa korttia…

Tässä parit tämän hetken hinnat Data-systems.fi nettikaupalta.

 • Sandisk extreme IV – 4GB – 68 euroa
 • Sandisk extreme IV – 8 GB – 130 euroa
 • Sandisk extreme ducati edition – 4GB – 135 euroa
 • Sandisk extreme ducati edition – 8GB – 270 euroa

D3 tiedoston koko alkaa olemaan kyllä jo sitä luokkaa että kannattaako neljän gigan korttia edes ostaa… Ducati editionit alkaa olemaan taas jo aika kalliita… ja kun katsoo miten korttien hinnat on lähiaikoina sukeltaneet niin ehkä extreme IV voisi olla ihan hyvä valinta. Kahdeksan gigan extreme IV menisi varmaan ihan kivasti nykyisen neljän gigan extreme III kortin kanssa D3:sen sisuksissa. Kaksitoista gigaa luulisi riittävän jo johonkin?

-Janne

3 thoughts on “Mikä muistikortti Nikonin D3 rungolle?!?

 1. Jeps, samaa tässä on tullut pohdittua itsekin kun kaikki kortit ovat Extreme III:a. Kyllä ne jotku propellihatut nuo NEFfeilläkin testaa. Olen kuitenkin ajatellut pärjäillä D300:n kanssa nykyisillä kun niitä on riittävästi.

 2. Minkäs verran muuten D300 kerkee ottaa kuvia ennenkun sarjatuli hidastuu, jos tykittää sarjatulella 12bit neffiä nappi pohjassa?

 3. Testasin eri vaihtoehtoja (12/14bit pakkaamaton, pakattu lossless ja pakattu lossy) ja se vaihteli 17-21 kuvaa jos oikein muistan. Ei jaksa nyt paukuttaa tyhjää kuitenkaan enää..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.