Nikon AF-S 50/1.4 G Nikkor julkaistu!

Vihdoinkin ensimmäinen lyhyemmän pään AF-S prime päivitys! Nytkö se lyhyenpään päivitys alkaa? Normaalilla on hyvä aloittaa ja toivotaan että laajispää seuraa perässä! Valovoimaiset objektiivit ovat kova juttu juuri tähtitaivaan valokuvauksessa, josta äsken kirjoitin. Valovoiman muutos f2.8 -> f1.4  antaa kahden aukon eron! Joko sen voi käyttää laskemaan herkkyyttä tai tuomaan tähtitaivasta entistäkin paremmin esiin! Maksimi valotusaika mielestäni kannattaa pitää aina maksimissaan. Pelkkä AF-S  päivitys ei ole niin suuri juttu, mutta mielenkiinnolla odotan onko optinen laatu muuttunut… Ainakin pyöreänä himmentyvät himmenninlehdet lupaavat hyvää. Nikonin lähiaikoina julkaisemat objektiivit ovat olleet aika rautaisia kuvanlaadultaan! Toivottavasti tämä uusi 50mm on myös… heti täydeltä aukolta lähtien!

Speksit:

 • Aukot f1.4-f16
 • Rakenne : 8 elementtiä, 7 ryhmässä
 • Pienin tarkennusetäisyys : 0,45m
 • Suurin suurennos : 0,15x
 • 9 himmenninlehteä (pyöreänä sulkeutuvia)
 • 58mm Suodinkierre
 • Paino noin 290 g
 • Hintaarvio USAssa $439.95
 • Objektiivi on saatavilla joulukuussa
 • Mukana toimitetaan 58 mm:n paikalleen napsautettava etulinssin suojus LC-58, objektiivin takasuojus LF-1, bajonettikiinnitteinen suoja HB-47 ja pehmeä objektiivilaukku CL-1013.

Parit linkit…
Nikon Suomi – Nikon esittelee AF-S NIKKOR 50 mm f/1,4G -objektiivin
Dpreview – Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1.4G lens

-Janne

8 thoughts on “Nikon AF-S 50/1.4 G Nikkor julkaistu!

 1. Toivottavasti sieltä tulee tässä ajan kanssa noiden pahimpien puutteiden osalta päivitystä myös! Tästä on hyvä alkaa, melko looginen valinta kun nyt on näitä kinokennoisiakin viljalti 😛

 2. Moi,

  Quote Jann:
  ”Mukana toimitetaan 58 mm:n paikalleen napsautettava etulinssin suojus LC-58, objektiivin takasuojus LF-1, bajonettikiinnitteinen suoja HB-47 ja pehmeä objektiivilaukku CL-1013.”

  -> ei vastavalosuojaa vakiona mukana?

 3. Mä sain sen käsityksen että tuo bajonettikiinnitteinen suoja olisi vvs… En oikein keksi mikä muu se voisi olla. Ja vastavalosuojat on Nikonilla merkitty HB-tunnuksin.

 4. Suositushinta saksassa (nikon.ge):

  Das AF-S NIKKOR 50 mm 1:1,4 G ist voraussichtlich ab Dezember 2008 für 379,- Euro im Handel erhältlich.

 5. Toi hinta on jo aika hyvä!
  Tolla jenkkilän suositushinnalla tulisi suomeen tilattuna n.450e…
  Sigman 50mm rajalassa Nikoniin 415e

 6. Ymmärtääkseni valovoimaiset primet noilla polttoväleillä eivät kaipaa vastavalosuojaa kuin ääritapauksissa. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta heijastukset lienevät varsin marginaalinen ongelma näillä polttoväleillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.