Nikon D3200 julkaistu!


Nikon D3200 julkaistu! Vai pitäisikö sanoa että vihdoinkin? Olen nimittäin hieman odotellut kyseisen kameran julkaisua. Ai miksikö? Juu, onhan kyseessä Nikonin aloittelija tason entry digijärjestelmäkamera, mutta ei se meinaa etteikö sillä voisi saada aikaiseksi hyviä kuvia. Omat kuvani ovat loppujen lopuksi niin yksinkertaisia, että suurimman osan ottaa ihan vaikka tälläisillä entry tason kamppeilla. Ei, en ole down-gradettamassa kamppeitani, vaan itseäni tässä kamerassa kiinnostaa seuraavat ominaisuudet: 24mpix kenno, 1.5x crop, suht pieni koko & paino, ja koko paketti erittäin edulliseen 600€ hintaan uutena.

Eli kroppia ja pikselitiheyttä hakusessa… ja halvalla! Eli suunnitelmissani siintää tinttipönö- / macro- / vararunko. Noihin hommiin piisaa aivan täysin D3200:sen 11-tarkennuspistettä, joista vain keskimmäinen on ristikkäissensori. Tai ainakin tällä hetkellä siltä tuntuu! Samalla Olympuksen E-PM1 + Panasonic 20/1.7 objektiivi saa väistyä uuden rungon tieltä, sillä Uskon Nikon D3200 hoitavan myös kotialbumi kuvauksemme. Mutta ennen kaikkea tuossa siis kiinostaa suuren pikselitiheyden ja määrän mukanaan tuomat mahdollisuudet hieman kaukaisempien ja pienempien kohteiden kuvauksessa. Eräänlaiseksi kroppivaraksihan sitä voisi sanoa?

Kyllähän se 24mpix tuntuu aika paljolta DX-kennolla, mutta yllättävän hyvin vastaavat kamerat ovat kuvanlaadun puolesta kuitenkin testeissä suoriutuneet, jopa korkeiden herkkyyksienkin osalta. Uskon että uusi tekniikka ja Expeed 3 siivittää myös Nikon D3200:sen tähän hyvin suoriutuvien pikselihirmu-kroppi-kameroiden ryhmään, vaikkakin RAW-kuvauksessa mahdollisuutena onkin vain 12 bittinen pakattu NEF. Jos kuvanlaatu piisaa, niin uskon että muiden asioiden kanssa tulee toimeen. Herkkyydet joutuu säätää jostain takanäytön pikavalikosta, mutta onneksi sentään valotuksen korjaukselle löytyy erillinen nappi. Tosin D3200:sta edeltävässä D3100-mallissa oli mahdollisuutena ohjelmoida Fn-nappulaan esimerkiksi herkkyys säätö. Saas nähdä onko tässä samaa mahdollisuutta.

Muita silmään osuineita ongelmakohtia on vain aukon välein säädettävät herkkyydet, joskin uskon että sen kanssa pystyy elämään todella kivuttomasti. Myöskään haarukointi automatiikkaa ei ole, mutta ilman sitäkin pärjään, koska mihinkään maisema tms käyttöön tätä kameraa en ole ostamassa. Myöskään puuttuvat salamojen ohjaukset ei itseäni kiinnosta, koska en salamaa juurikaan kuvauksissani käytä. Positiivisenä puolena sitten taas kehittyneet video-ominaisuudet mm. manuaalisäätöineen ja mikrofoniliitäntöineen.

Mutta katsellaas speksejä.

NIKON D3200
-24.2Mpix, DX, 1.5x crop (6016×4000 px)
-Expeed 3 kuvaprosessori
-kennonpuhdistus
-4fps
-95% etsin, 18mm katselupiste ja 0.8x suurennos
-Herkkyydet ISO100-6400 +ISO12800 laajennus
-Multi-CAM 1000 automaattitarkennusmoduli
-11 tarkennuspistettä, joista yksi ristikkäinen
-Automaattitarkennusken herkkyys -1…+19 EV
-1980×1080 video. 30p/25p/24p. 720/60p
-3″ 921k pikselin TFT-näyttö
-Mitat: 125 x 96 x 76.5mm
-Paino: 505g
-SD, SDHC ja SHXC -muistikortit
-Saatavuus: Toukokuu 2012
-Hinta: Runko noin 599€, kitit 699-799€

Hiukan harmittaa että kyseinen runko tulee markkinoille vasta metsonsoidinkuvaus lomani päätyttyä. =/ Mutta makroilemaanhan tuolla pääsee sitten oikein urakalla, jos tuollaisen päätyy ostamaan!

Tässä vielä jokunen linkki aiheesta!
Nikon D3200 -> Nikon.fi
Nikon D3200 Täysikokoisia sampleja -> Nikon Fr, flickr
Nikon D3200 released -> Dpreview.com

-Janne

6 thoughts on “Nikon D3200 julkaistu!

 1. Hyvä kun osui tuo sun juttusi silmiin. Olen pohdiskellut itse myös seuraavaa liikettä. Mulla on Nikon D3 käytössä ja Canonin G11, josta todella pidän makro-biotooppi-kuvauksessa, ja eritoten kääntyvästä näytöstä.

  Terveisin Markku

 2. Kiitokset viestistäsi Markku!

  Itseltäni löytyy myös tuollainen iso rohjake laukusta, mutta sattumien summan takia kaipailen jotain F-mountillista kameraa D3s:n lisäksi. Ja Miksei se sitten voisi samalla korvata tuota kotialbumipokkariakin.

  Nikonin järkkäreissä noita kääntyviä näyttöjä on hieman harvemmassa, mutta D5100:sesta sellainen löytyy. Sehän on samalla kennolla kuin Nikonin D7000… ja taitaa hinnaltaankin olla tämän uuden D3200 kanssa suht samoissa. Jos kääntyvä näyttö on must!

  Itse hieman tuota D5100:sta pähkäilin, mutta kun nyt pääasiassa ”telejatke”-runkoa kaipaan, niin ajattelin pitäytyä kuitenkin tässä D3200:sessa.

  -Janne

 3. Jees. Sulla on FF ”tosikuvaamiseen” eli tollanen pikkurunko on sille just oikea kaveri. Aika usein se iso ykköskamera hc-putkineen on vaan liioittelua ja siksi kevyt runko jollain kohtuullisella superzoomilla on mukava ”sunnuntaikamera”. Ja käyhän niihin tarvittaessa ne isotkin putket, jos backup-kameralle on tarvetta.

  Nyky-Nikonit eivät ole itselle niin tuttuja mutta olen kuvannut aika paljon Canonin vastaavilla ja aika usein tulee mieleen että (melkein) pärjäisi pelkästään sellaisellakin. Oma kokemus (450 ja 550D) on että ok-lasilla kuvanlaatu on öbaut m4/3:sten tasolla ja pikkukennopokkarit eivät pärjää alkuunkaan. Kivoja kameroita nuo entry-level-dslr:t.

  t. V

 4. Kiitos viestistäsi VH!

  Juu ei noita isoja rohkoja viitsi tosiaan rontata mukana kun lähtee koirien kanssa kävelemään tai niitä johonkin juoksuttamaan tms. Tietty tuon kanssa kun olisi vielä joku 80-400 / 70-300 / 28-300 tms, niin sillähän pärjäisi ihan piisalle saakka. Ehkä kuvia syntyisi jopa entistä enemmän? Törmään joskus ainakin siihen että en vaan jaksa repusta tms kaivaa mitään toista objektiivia ja alkaa objektiivia vaihtamaan tms. Toinen kamera toisi tuohonkin vähän helpotusta, jos siinä olisi laajis tms jo valmiina.

  Käykö siinä vielä niin että röhköt jää kotia yhtä useammin ja useammin. =)) Hämärissä paikoissahan noita röhköjä sitten tarttee. Mun kuvat kun on aika pitkälle väljiä pönöjä, niin ne kuvaa salettiin noilla entry-vehkeilläkin.

  -Janne

 5. Hei! Minulle on tilattu kyseinen Nikon D3200 ja se on tulossa pian. Olen kohta 15v ja se olisi ensimmäinen järjestelmäkamerani, joten haluaisin kysäistä että onko se helppo käyttöinen ja kannattaisiko heti hankkia pidempiä objektiiveja ? Olen miettinyt objektiivia 70-300 hinnalla 139€, olisikohan se hyvä vaikka lähtee noin halvalla ?

 6. Moi Mimmu!

  Mielestäni kamera oli ihan suht helppokäyttöinen. Aukon esivalinnalla sillä pääosin kuvailin ja ISO-herkkyyden laitoin säätymään muistaakseni Fn-napista vasemmalla kädellä rungon etupuolelta. En tiedä kuinka paljon olet kameroiden kanssa pelannut, vaikka kirjoititkin että kyseessä on ensimmäinen järjestelmäkamerasi, mutta kamera toimii kyllä täysin automaattimoodissakin jolloin ei tarvitse painaa kuin laukaisunappia. Myös videokuvauksen käynnistämiselle löytyy oma nappinsa ja se lähtee päälle kun elävä etsinkuva on käytössä.

  Et maininnut mitä kuvaat, tai millä objektivilla kamerasi on tulossa, mutta suosittelen ensin katsomaan miltä nykyinen objektiivi tuntuu ja että tuleeko tarvista pidemmälle objektiiville.

  70-300 luokassa on paljon erilaisia objektiivejä, ja sieltä löytyy aika huonojakin versioita joita en välttämättä ostaisi… hinnan puolesta tuo ehdottomasi voisi kuulua niihin. Tässä polttoväliluekassa objektiivissa olisi hyvä olla jo kuvanvakaaja (Nikonilla merkattu VR:llä), sillä se helpottaa merkittävästi pitkillä polttoväleillä kuvaamista. Hyviä ehdokkaita voisi olla Nikon AF-S 70-300mm 4.5-5.6G VR ja Nikon AF-S 55-300mm f/4.5-5.6G VR. Molempia pitäisi etenkin käytettynä saada kohtuu edullisesti.

  Toki uutenakin hinnat ovat aika maltillisia… Esimerkiksi täältä tilattuna.
  https://www.cameranu.nl/en/objectieven/nikkor/telezoom/nikkor-af-s-dx-55-300mm-f-4-5-5-6g-ed-vr-objectief/h126_523_118614

  https://www.cameranu.nl/en/objectieven/nikkor/telezoom/nikkor-af-s-vr-70-300mm-f-4-5-5-6g-if-ed-zoom-objectief/h126_523_4022

  -Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.