Nikon D600 & Canon 6D – Halvat FF-kamerat

Osuipa hauskasti! Sekä Canon, että Nikon molemmat julkaisivat samaan segmenttiin hyvin samantyyppisen kameran! Yleensä jompikumpi on aina hitusen toista edellä näissä kokonaan uudentyppisten vermeiden julkaisussa, mutta tällä kertaa molemmat esittelivät samoilla messuilla ns. halvan-sarjan täysikennoiset kamerat. Toki voidaanko puhua halvasta kamerasta jos rungon hinta on noin 2000 euroa? Ehkä se menee halvaksi kinokennoiseksi jos vertaillaan julkaisuhintoja aiemmin julkaistuihin kinokennoisiin digijärkkäreihin. Toki pitää pitää mielessä että vaikka julkaisu tapahtuikin samaan aikaan, niin tosiasia on että Nikonin D600:sta pystyy ostamaan ihan kohta, jolloin hintakin on tietysti tiedossa… mutta Canonin EOS 6D:n saatavuudesta saati hinnasta ole vielä mitään tietoa.

Kaikkia tietysti kutkutata että kumpi on parempi, sillä kukaan ei voi nyt vedota siihen että toinen on julkaistu puoli vuotta aiemmin/myöhemmin. Katsotaampa hieman pääominaisuuksia!

Canon 6D VS Nikon D600

20.2MP >< 24.3MP ISO 100-25600 >< ISO 100-6400 11 af pistettä >< 39 af points 1 ristikkäissensori >< 9 ristikkäissensoria 63 alueinen valonmittaus >< 2016px valonmittaus 3.2" näyttö 1040k pistettä >< 3.2" näyttö 921k pistettä 97% etsin, 0.71x >< 100% etsin 0.7x Ei salamaa >< sisäänrakennettu salama 4.5 fps >< 5.5 fps 1080p 30fps video >< 1080p 30fps video SD-muistikortti >< SD-muistikortti (2 paikkaa) 770g >< 850g 145x111x71 mm >< 141x113x82 mm WIFI + GSP >< vain ulkoisena

Pieniä eroja puoleen ja toiseen kyseisissä kameroissa on. Vaikka kyseessä olisi samanmerkkiset kamerat niin 600D vetäisi omalla kohdallani pidemän korren. Hyvä tarkennusjärjestelmä ja valonmittaus ovat kuitenkin niin oleellisia kapistuksia valokuvauksessa (varsinkin jos on totaalisurkea manuaalitarkentaja). Toki Canon ilmoittaa 6D:n kykenevän tarkentamaan -3EV valaistuksessa, mutta se ei paljoa lohduta jos tarkennuspisteet ovat pienessä timanttimuodostelmassa keskellä etsintä ja käytössä on vain yksi ristikkäissensori. Herkkyydet ovat myös itselläni tietysti tärkeässä osassa, mutta uskoisin molemmista kameroista löytyvän suhteellisen samanlaisen herkkyys suorituskyvyin vaikka Canonilla noita mainosherkkyyksiä tuonne yläpäähän onkin livahtanut.

Nikonin plussina tietysti sisäänrakennettu salama jolla pystyy komentamaan ulkoisia salamoita, sekä videopuolelta raaka HDMI-ulostulo, sekä liitännät mikille ja kuulokkeille. Yhden fps:n ero sarjakuavuksessa ja pari pikseliä sinne tänne takanäytössä on jokseenkin samantekevää. Samalle listalle menee itselläni myös GPS ja Wifi.

Dpreviewissä olikin tuumattu hyvin, että siinä missä Nikon on pyrkinyt poistamaan mahdollisimman vähän D800 ominaisuuksia luodessaan D600:sta, on Canon pyrkinyt poistamaan mahdollisimman paljon ominaisuuksia kuitenkin pyhittääkseen hinnan. Mutta todennäköisesti Canon EOS 6D:lläkin nämä minun pönöruudut kuvaisi, jos niinkuin sille linjalle lähdetään. =D

Ihan mielenkiintoisia kameroita molemmat, ja varmasti käyvät kaupaksi. Ihan hyvin suunnitellut kamerat, sillä Nikonin D600:sta voivat ostaa niin parempaa kaipaavat kuin pro-kameran rinnelle kevyempää ja pienempää kakkoskameraa haaveilevat.

Hieman linkkejä näiden kameroiden tiimoilta speksien tarkempaa syynäystä varten!

Dpreview.com Nikon D600 hands on

Dpreview.com Canon EOS 6D hands on

nphotomag.com – D600 vs D800

-Janne

2 thoughts on “Nikon D600 & Canon 6D – Halvat FF-kamerat

  1. No niin siinä se nyt on.. just kun olin päättänyt että seuraava kamera on 7D:n seuraaja niin Canon julkaisikin 6D:n. Eli nyt ei auta muu kuin siirtyä täysikennoiseen kameraan! Tässä rungossa on kaikki featuret jotka oli toivelistallani joten ei tätä tarvii sen enempää miettiä. Kallishan tuo on harrastelijabudjetille mutta jos 40D on minua palvellut jo 5 vuotta niin varmana kestää 6D vielä kauemmin joten siihen nähden en viitsi hintalappuun tukehtua. Toiskohan joulupukki tän mukanaan… 😉

  2. Hintaahan ei vielä ole julkistettu, mutta mielestäni 2000e olisi tuolle liikaa, sillä tuon tarkennusjärjestelmähän on jopa 40D:hen verrattuna jossain määrin down greidaus. Lukisin ainakin paljon testejä ennenkuin syöksyisin suina päinä vaihtamaan. Yksi ristikkäissensori keskellä on aika vähän. 40D:ssä sentään kaikki tarkennuspisteet ovat ristikkäissensoreita!

    Tämähän ei ole varsinainen 7D:n seuraaja, vaan kokonaan oma malli linjansa.

    -Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.