Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD – Vihdonkin kuvanvakaajalla!

Tällä hetkellä moni varmaan huokaa ”vihdoinkin”! Tamron on nimittäin julkaissut ensimmäisenä valmistajana kuvanvakaajallisen 24-70mm f2.8 objektiivin, ja se kantaa nimeä Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD (Model A007)! Mikä tärkeintä, kyseessä ei ole mikään kroppi objektiivi, vaan tämä istuu jopa FF-kameraan! Niin Canonille kuin Nikonillekin on tälläistä huhuttu ja haluttu pitkään, ja sellaista ei vaan ole saatu! Moni sanoo ettei tuolla polttovälillä tarvitse kuvanvakaajaa, mutta kyllä se vaan on todella hyvä olemassa jopa 24mm polttovälillä! Sen avulla on mahdollista kuvata staattisia kuvia paljon pidemmillä valotusajoilla käsivaralta… jalustaa kun ei vaan aina ole matkassa.

Itselläni ei ole enää vähään aikaan ollut 24-70/2.8 objektiivia, sillä Nikonin kyseinen lasi oli suhteellisen kallis ja hintaansa nähden minulla oli sille aika vähän käyttöä. Olen aina joskus miettinyt Tamronin 28-75/2.8 ostamista, koska se on suhteellisen järki hintainen ja riittävän hyvin suoriutuva lasi. Se varmasti piisaisi omaan käyttööni oikein näpsäkästi, mutta tämän julkistuksen jälkeen en voi kyllä kieltää etteikö tämä nouse ”ehkä”-listalleni. Toki se riippuu hinnasta, sillä kun tarve on ainakin vielä suht vähäinen, ei hintakaan voi olla kovin kummoinen. Tämän julkistuksen myötä ei julkaistu hintaa tälle objektiiville, ja onkin mielenkiintoista nähdä mihin se asettuu. Päälle vai alle tonnin? Veikkaan alle! Toivottavasti selvästi ,)

Joka tapauksessa todella mielenkiintoinen aloitus CP+ messujen julkaisuille! Lisää tämän tasoisia relluja vaan! Mielenkiintoisia uutuuksia on luvassa ainakin Nikonilta ja Olympukselta, ehkä myös Sigmalta!

SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD (Model A007)
– Polttoväli: 24-70mm
– Valovoima: f/2.8…f22
– 9 pyöristettyä himmenninlehteä
– Rakenne: 17 elementtiä / 12 ryhmää
– Lähin tarkennusetäisyys: 0.38m
– Suurin suurennos: 1:5 (@70mm)
– Suodinkierre: 82mm
– Mitat: 108.5 x 88.2 milliä
– Paino: 825g
– Sopivuus: Canon, Nikon, Sony
– Hinta ja saatavuus julkistetaan myöhemmin

Oikein mielenkiintoinen kapistus kyllä! Toivottavasti uuden mallinen kuvanvakaaja toimii hyvin ja objektiivin optinen laatu olisi kohdallaan! Tämä uusi Tamron 24-70/2.8 VC kuuluu ehdottomasti sarjaamme: ”Tämä saattaa mennä kaupaksi”-objektiivejä!

Tarkempaa tietoa ja julkaisutiedote täältä -> Nikonrumors.com

-Janne

3 thoughts on “Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD – Vihdonkin kuvanvakaajalla!

  1. Ensimmäiset arvostelut on luettavissa : Ephotozine sekä Lensrentals :
    molemmissa käytettiin Canon eos 5Dmk2. Molemmissa tulokset olivat erinomaisia mm.lensrentalsissa testattiin nykyistä Canon 24-70mm f 2,8aa paremmaksi.Uskoisin että Nikonissa linssi on vähintään yhtä hyvä
    kuin niiden oma vastaava ,ja lisäksi on kuvanvakaaja.Siksi ennakkotilasinkin linssin Nikoni täyden kennon järkkäriin.Pitäisi tulla kesäkuussa.
    Myös aikaisempi 28-75 f2,8 oli ihan kelpo kapistus täydellä kennolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.