Ulkomaisesta kilpailusta voitetun kameran takuu – Onko sitä?

Iloksenne voin tuumata, että ainakin tässä tapauksessa takuu on olemassa!

Voitettuani Euroopan laajuisen luontokuvaus tapahtuman Wild-Wondersin kuukauden kuvakilpailun, sain palkinnoksi Nikon D60 Kit järjestelmäkameran. Paketti saapui tämän viikon alussa postin mukana ja paketista paljastui pieni, söpö digijärjestelmäkamera yhdessä Nikon 18-55/f3.5-f5.6 II nikkor kit-objektiivinsa kanssa. Kaikkien muiden tavaroiden lisäksi paketista löytyi takuutodistus, jota ei tietenkään ollut täytetty. Koska Suomessa Nikonin takuu EU:sta ostetuista rungoista toimii Nikonin virallisessa huoltopaikassa JAS-tekniikassa, takuu todistukseksi käy täytetyn takuutodistuksen ohella myös ostokuitti. Mutta ostokuittia minulla ei tietenkään ollut, koska voitin kameran palkinnoksi tuosta kansainvälisestä luontokuvakilpailusta.

Nikon Europe toimii tuon kansainvälisen Wild Wonders luontokuva tapahtuman kultatason yhteistyökumppanina ja Nikon Suomi taas kuuluu Nikon Europen alaisuuteen, joten päätin ottaa yhteyttä ennenkin niin hyvää mieltä aiheuttaneeseen Nikon Suomeen! Kirjoittelin eilen Nikon Suomen kotisivujen kautta selvityksen tilanteesta Nikonin asiakastukeen yhdessä kameran ja objektiivin sarjanumeroiden kanssa… Heti samana päivänä tulikin vastaus jossa onniteltiin menestyksestä ja kerrottiin kuinka asia oli ohjattu organisaatiossa eteenpäin! Viestin yhteydessä oli myös maininta että jos ei pariin viikkoon mitään kuulu, niin kannattaa ottaa uudestaan yhteyttä asian tiimoilta. Mutta varsinainen yllätys odottikin sitten tänään kotona postilaatikossa! Nikonin kirjekuori! Kirjeessä Nikon Suomen maajohtaja vahvisti, onnittelujen saattelemana että kyseisillä tuotteilla on takuu Suomessa. TODELLA nopeaa toimintaa! Jälleen kerran todella kiitettävää toimintaa Nikonilta! Ei kyllä harmita pätkääkään että eilen sidoin itseäni taas yhtä objektiivia tiukemmin Nikonin leiriin =)

Huomasin myös että Timo Kuhmosen vuonna 2006 ostama D200 runko oli juuri korjattu/huollettu Nikonin piikkiin JAS-tekniikassa… Aika jees toimintaa! Asiasta voit lukea enemmän täältä Timon blogista -> Timo Kuhmonen – Astro Blog

Eli eipä tässä ihmeempiä tällä kertaa… Vielä kerran 10 pistettä ja papukaijamerkki Nikon Suomelle erinomaisesta asiakaspalvelusta!

-Janne

9 thoughts on “Ulkomaisesta kilpailusta voitetun kameran takuu – Onko sitä?

 1. No onnittelenpa minäkin sitten. 🙂 Mutta mikimikä: milläs objektiivilla sidoit itsesi tiukemmin Nikonin leiriin? Vai tarkoitatko tuota voittozuumia?

 2. Kiitokset kiitokset!

  Tuli metsonsoidinta silmällä pitäen ostettua maailmalla laajasti haukuttu Nikon 70-200/2.8 VR… saas nähdä meneekö nyt kaikki metsokuvat pilalle =D

  D60 kit on ohjattu jo eteenpäin uudelle omistajalle, kuten myös hyllyssä pötkötellyt D70… ja tilalle hankin pari tuhatta laakia ammutun D200:sen…

  -Janne

 3. No kyllähän tuolla sutulla metsoa ympäröivä metsä tulee olemaan sietämättömän epätarkkaa kulmissa. 😀 Eikun kyllä mäkin voisin ostaa sellaisen putken, vaikkapa halvalla joltain reunapiirtotutkijalta joka ei sitä kelpuuta…

  D200 ajaa varmasti hyvin kakkosrungon asemaa, ja jos ei muuta niin käytä sitä 70-200:n kanssa niin on kulmatkin terävät. Jospa sitä itsekin kevääksi jotain pientä ostaisi… 🙂

 4. Juu mä veikkaan samaa että kulmat on niin suttua kun olla ja voi :p
  Aikani punnitsin eri vaihtoehtoja ja päätin tuon sitten ostaa… AF Fine tune auttoi aika hurjasti telepään kuvanlaatuun täydellä aukolla. Säädöksi taisi tulla muistaakseni -18.

  Juu D200 on ihan ok… vähän tosin himottaisi päivittää se D300:seen.. ois sitten molemmat rungot tasan samanlaisia käyttää kun samanlaiset tarkennusjutut jne… Kun tulis hinnat vielä jonkun verran alaspäin niin…

  -Janne

 5. D300 on kyllä hjuva. Mä tykkään. Nyt kun on laajispäähänkin hankkinut asiaa ajavan putken niin ei häiritse tuo croppikaan. Ehkä se D400 tulisi kohtapuolin alentamaan vanhan hintoja.

 6. Juu… v1.10 firmware päivitys kuulemma päivitti D300 af:n D3/D700 tasolle. Aika paljon saanut kehuja ulkomailla lintukuvaajilta… kuulemma hieman hitaampi saamaan tarkennusta kun Canonin 1d2, mutta seuraa paljon luotettavammin. Sinänsä hyvin, koska 1d2:stahan on kehuttu 1d3:sta paremmaksi.

  Veikkaan että D400 tulee vasta syksyllä… taino, maanantainahan se kai nähdään. Huhut on vain jostain tosi entry-level d5000:sesta tms. Mielenkiintoista on että Suomen lisäksi, myös maailmalta on kuulunut huhuja uudesta AF-S 300/4 VR:stä… menisi varmaan kaupaksi aikas hulluna. Toivottavasti samaan syssyyn tulisi AF-S 400/5.6vr… sellaisen voisi joutua kotiuttaa =)

  -Janne

 7. Aiaiai, jos 300/4 tulee VR:llä niin alkaa kyllä tämän pojan lompakossa rahat polttelee, nykyiseen malliin kovasti vakaajaa toivoisin.

  Toisaalta, jos tulisi se paljon odotettu AF-S 80-400 niin olisi paha valita kumpaan sitä rahat sijoittaisi, jos se laadullisesti ei jäisi paljon kiinteän kolmisatasen jalkoihin.

  Todella mukava yllätys olisikon sitten musta hevonen puskista, että AF-S 300/4 VR olisikin AF-S 100-300/4 VR. 🙂 Meinasin jo vaihtaa sigman 100-300/4:ään, mutta ajattelin vielä himmata jos tulisi joku kiva vakaajallinen vaihtoehto.

  Olipas siinä jossittelua kerrakseen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.