Uusittu Sigma 120-300mm f2.8 DG OS HSM!

Ehkä koko Photokina 2012 messujen yllättävin päivitys oli Sigman julkaisema Sigma 120-300/2.8 OS päivitys! Itsekin omistan kyseisen objektiivin kuvanvajaakalla varustetun OS-version, joka vasta pari vuotta sitten julkaistiin. Itselläni objektiivi vaati tarkennuksen herkistelyn, mutta muuten se on toiminut kuin unelma… joskin löytyy ihmisiä joilla kyseinen objektiivi on vaatinut useammankin säätöreissun. Ehkä objektiivin suosio ja ongelmat yhdessä Sigman uusien innovaatioiden kanssa nosti kyseisen objektiivin päivitys listan kärkeen?

Verrattuna aiempaan OS-versioon tässä uudessa versiossa mekaniikka on suunniteltu kokonaan uudestaan! Ja ensimmäistä kertaa Sigman historiassa Zoom-objektiivissa taitaa olla tarkennusalueen rajoittimet! Nämä tähän objektiiviin lisätyt tarkennusalueen rajoittimet eivät kuitenkaan ole ihan perinteiset! Sillä ostamalla Sigma USB Dockin ja imuroimalla ilmaisen Sigma Optimization Pro ohjelmiston, voit itse säätää tarkennusalueen rajoitinta! Objektiivin kyljessä tarkennualueen rajoitin on varustettu seuraavilla asennoilla FULL, 10m-ääretön ja o-10m. Eli perus alueet, mutta myös yksi uusi! Tuon piste – 10m kohdan toiminnasta en osaa aivan varmaksi osaa sanoa, mutta olettaisin että se liittyy tähän uuteen säädettävään tarkennusalueen rajoittimeen. Merkinnästä huolimatta toivoisin että tarkennuksen rajoittimia voi säätää monella eri tapaa, johon myös alla oleva kuvaruutukaappaus Sigman julkistustilaisuudesta kuvatusta videosta osoittaisi. Eli tarkennusalueen rajoittimen säätö slider näyttäisi siltä että se olisi säädettävissä molemmista päistä! Huom objektiivina esimerkissä ei ole 120-300mm!

Kyseisen softan kautta pystyy myös säätämään tarkennuksen nopeutta!

Ja säätämään objektiivin tarkennusta polttovälikohtaisesti!

Kaikenkaikkiaan todella mielenkiintoinen uutuus joka tuo mukanaan paljon kaivattuja ja ennen näkemättömiä uudistuksia objektiivi rintamalle! Suurin kysymys varmaan onkin että paljonko hinta tulee olemaan, sillä hitusen päivitys kyllä kuumottelisi!

Tarkempia tietoja en nyt ala ko. objektiivista kirjoittelemaan, koska esmes mitat on parin millin suhteen samat kuin entisessä. Painoa ei ole julkaistu. Linssien määrä entiseen on sama, koska optiikka on edelleen sama kuin edellisessä OS-versiossa. Vielä sellainen muutos on tapahtunut, että muovinen vastavalosuoja on muuttunut uutuudessa metalliseksi. Alla olevan videon mukaan objektiivin pitäisi olla saatavilla vuoden 2013 alkupuolella! Hintaa ei vielä ole julkaistu!

Tietoni olen kerännyt julkaisumateriaalista sekä näistä lähteistä:
Video – Betterphotography – Sigma press conference video (kuvaruutukaappaukset)
Kuvia – photographyblog.com – Sigma hands-on photos
Tietoa – sigma-global.com – 120-300/2.8 OS

-Janne

5 thoughts on “Uusittu Sigma 120-300mm f2.8 DG OS HSM!

 1. Terve!

  Onkohan mitään tarkkaa tietoa, milloin tää S malli on tulollaan Suomeen. Cyberphoton puolella näyttää olevan jo ”myynnissä” hitusen alle 3k€, mutta yllättäin -tuote tilapäisesti loppu-. Miten sitten lie, onko tuo tuhannen euron päivitys hintansa väärti 🙂

  t. P-P

 2. Jees, tuota mietiskellessä kyselin Rajalan suunnasta aikataulua milloin obiskaa on saatavilla. Kuulemma kesäkuun alussa tulee putiikkiin ja nyt voi jo ennakkotilata. Hinnasta ei ollut tarkkaa tietoa, mut kuitenkin 3k€ pintaan.

  T. P-P

 3. Morjesta janne
  Olen tossa kovasti pohtinu kumpi noista sigman 120-300mm putkista on loppupelissä parempi, tuo uusi sport series mistä löytyy säädöt lähes kaikelle vai perus 120-300 EX DG OS APO ??

 4. Moi!

  Kirjoittelin juuri jonkunlaisen katsauksen tuosta uudesta Sport-sarjalaisesta. Se löytyy täältä -> http://www.janneheimonen.net/blog/artikkelit/sigma-120-300mm-f2-8-dg-os-hsm-s-sarja-uusi-artikkeli-lisatty/

  Saas nähdä millainen hintaero noille muodostuu, mutta toki tuo vanhempi poistuu pikku hiljaa kaupanhyllyiltä. Itse olen ollut ihan tyytyväinen tuohon vanhempaankin versioon, mutta ehkä tuo uudempi versio olisi uusitun af:änsä kanssa huolettomampi kapistus… toki siitä ei vielä kovin laajoja käyttäjäkokemuksia ole.

  -Janne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.