Varaosia Canonin pystykuvauskahvaan…

Akkukahva on jonkun aikaa ollut aika huonossa hapessa kiristysjärjestelmän puolesta. Viimeksi kahvaa kiristäessä tuntui joku ratas lyövän hieman sutia. Väänsin sen sitten kunnolla kiinni kameraan ettei tarvitse kiristellä kun ei tiedä kuinka kauan rattaat kestävät.

Eilen kuitenkin päätin avata BG-E2 pystykuvauskahvan ja katsoa mikä siellä on rikki. Kahva ei lähtenytkään enää ihan niin vain auki. Jonkun matkaa rulla pyöri ja sitten tuntui tekevän stopin… Kyllähän se sitten loppujenlopuksi alkoi pyöriä kun tarpeeksi väänti. Kahvaa ei paljoa tarvinnut purkaa että kiristysmekanismiin pääsi käsiksi. Vian syyksi paljastui kiristysrullan muovisen rattaan hampaiden pettäminen… noin 1/4 osa hampaista oli rikkoutunut. Muovia löytyi myös metallisten rattaiden hampaiden välistä… ei ihme ettei rattaat meinanneet suosiolla pyöriä.

Muistelin että Maisniemen Sami oli tilaillut varaosia JAS-tekniikasta, ja itse soittelin samaan paikkaan. Kiristysrulla ja siihen kuuluva ohut metallinen prikka löytyivätkin suoraan hyllystä. Varaosien hinnoittelu ei pettänyt näidenkään osien kohdalla… osan hinta 28,62e + postikuluja 3.5 euroa. Mutta minkäs teet… kahva on saatava kuntoon. Tietty kun Canon olisi heti tehnyt tuonkin osan metallista niin olisi ollut varmasti kestävä. Akkukahvaa tosin kirosin tässä yksi päivä aiemminkin… Kokeilin 85L:llä ja loitoilla kuvailla kukkasia… Kamera oli kiinnitetty kuulapäähän akkukahvan pohjassa kiinni olevalla wimberleyn pikakiinnityskiskolla. Kyllä syletti hakea rajausta kohdalleen kun kameran ja akkukahvan välinen liitos antaa periksi aivan hirmuisesti. Ei voi sanoa muutakun että kaikennäkösiä ripustuksia… toivottavasti joskus saisi kameran jossa ei tarvitse kahvoja käyttää…

-Janne

One thought on “Varaosia Canonin pystykuvauskahvaan…

  1. Varaosat maksavat pienen omaisuuden, mutta löytyivät sentään hyllystä. Minä jouduin odottamaan varaosia kuukausia. Toisaalta suositun rungon akkukahva on huomattavasti yleisempi kuin pitkä valovoimainen tele. Luultavasti noita varaosia pyydetään säännölliseen tahtiin.

    Mielestäni on hyvin kummallista, että kovan rasituksen kohteeksi joutuvat osat ovat noinkin heikkoa tekoa. kaiken huipuksi valmistajat käyttävät osia, joita ei voi korvata rautakaupasta saatavilla osilla. Esimerkiksi minun teleni vastavalosuojan kiinnityksen ruuvin kierteet eivät täsmää mihinkään rautakaupasta saatavaan ruuviin. Ainoa keino on tilata sikamaisen kallis varaosa, jos kiinnitys menee rikki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Spam control / Spämmi esto * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.